Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Traumatologie v úrazovce má 26 nových lůžek

V Úrazové nemocnici otevřeli ve čtvrtek novou jednotka traumatologického oddělení. V sedmém nadzemním podlaží budovy na Ponávce se z kancelářských prostor stala moderní lůžková jednotka traumatologie s šestadvaceti lůžky a potřebným zázemím pro pacienty a personál nemocnice.

Vzniklo tak nové moderní lůžkové oddělení, které pacientům i personálu nemocnice nabídne zázemí odpovídající současným moderním trendům. Tímto zásahem byla vytvořená potřebná kapacita lůžkového fondu a také zvýšena bezpečnost s ohledem na provoz celé budovy.

Do nově zrekonstruovaných prostor bude od února přesunuta současná traumatologická lůžková jednotka číslo pět. Součástí celé investice byla také částečná rekonstrukce třetího nadzemního podlaží v téže budově.

Zde byla provedena částečná rekonstrukce zahrnující dispoziční úpravy v prostorách bývalé vyšetřovny a pracovny, které byly přestavěny na dva třílůžkové pokoje se společným sociálním zázemím a jeden jednolůžkový pokoj s vlastním sociálním zázemím.

Tím vzniknou odpovídající prostory pro vytvoření oddělení rehabilitace a poúrazových stavů s kapacitou třiceti lůžek.

„Rekonstrukce a modernizace řeší v souladu s Generelem Úrazové nemocnice v Brně restrukturalizaci lůžkového fondu a vytvoření potřebné kapacity pro provádění následné rehabilitační péče. Nemocnice realizováním této akce vytvořila podmínky pro zajištění dohodnuté péče dle smluvních ujednání se zdravotními pojišťovnami a platnými právními předpisy,“ konstatoval ředitel Úrazové nemocnice v Brně Karel Doležal.

Po realizaci veškerých změn je tak v budově na Ponávce situován výhradně zdravotnický provoz, kdy v prvním a druhém nadzemním podlaží jsou umístěny ambulance se zázemím a ve třetím až sedmém pak jednotlivé lůžkové jednotky.

Štítky Úrazová nemocnice, Brno, zdraví, lůžka, traumatologie, nemocnice, Ponávka, Úrazová nemocnice v Brně, Karel Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Traumatologie v úrazovce má 26 nových lůžek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.