Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Testování destilátů a lihovin platí hejtmanství

Krajská hygienická stanice v Brně provedla více než 500 kontrol zaměřených na dodržování mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví, zakazující prodej lihovin a vícestupňového alkoholu. Zatím zjistili její kontroloři 14 případů jeho porušení, řekl v úterý hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Kvůli situaci s lihovinami se v úterý sešla bezpečnostní rada Jihomoravského kraje. Podle Haška projednala aktuální informace při řešení situace ohrožení životů a zdraví obyvatel metylalkoholem. „Nadále probíhají terénní kontroly dozorových institucí,“ prohlásil hejtman.

Pokračují rovněž bezplatná testování vzorků lihovin a destilátů pro obyvatele Jihomoravského kraje, která jsou u vybraných laboratoří hrazena z rozpočtu hejtmanství. Do úterní deváté hodiny ranní bylo dosud přijato celkem 350 vzorků, otestováno 79.

Dosud provedenými testy nebyla škodlivá množství metanolu zjištěna s výjimkou podezření na vysoký podíl metanolu u jednoho ze vzorků testovaných VUT.

„Neustále se zvyšuje zájem občanů o bezplatné testování - jsou avizovány testy desítek vzorků zakoupených převážně v kamenných obchodech, ale také vzorků z větších množství alkoholu pořízených ke zvláštním příležitostem, jako jsou svatby či oslavy,“ upozornil Hašek.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky Brno, metanol, test, alkoholický nápoj, Michal Hašek, ČSSD, Krajská hygienická stanice, Jihomoravský kraj, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testování destilátů a lihovin platí hejtmanství  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.