Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dětskou onkologii zdobí originální výzdoba Krkounů

Veselé postavičky Krkounů z planety Bimbuli, které vyloudí úsměv snad na každé dětské i dospělé tváři, nově zdobí ambulance a stacionář Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno. Originální výmalbu pořídila nemocnice díky sponzorům, kteří na projekt věnovali více než 160 tisíc korun.

Dobrá myšlenka, šikovné ruce a nezištné srdce se dohromady sešly u projektu grafického a reklamního studia ANGELart. Díky němu se dětským smyslům otevírají prostory studených nemocničních čekáren, ambulancí a lůžkových oddělení.

Myšlenka Romany Andělové, která sama v dětském věku trpěla leukémií, byla nově realizována i v brněnské dětské nemocnici. Stěny dětského onkologického stacionáře v Brně tak od letošního léta zdobí desítky zvířecích postaviček.

Celý projekt by nemohl být realizován bez podpory Nadačního fondu Krtek, který zajistil nejen dostatek finančních prostředků, ale především celou akci zaštítil a organizoval.

Smysl projektu pak nejlépe vystihují slova Františka Blumensteina, ředitele projektu pro děti Krkouni z planety Bimbuli: „Naším cílem je úsměv dětí, radost, hry a zábava.“

Veselé postavičky Krkounů už baví pacienty po celé republice. Pacienti se s nimi setkají na oddělení dětské hematologie a onkologie v pražské Fakultní nemocnici Motol, na dětském oddělení nemocnice v Žatci, v kladenské nemocnici, na dětském oddělení JIP a v čekárně oční ordinace v Kladně.

Tisková zpráva

Štítky ANGELart, Brno, František Blumenstein, Fakultní nemocnice Brno, výzdoba, Krkouni, projekt, nemocnice, Fakultní nemocnice v Motole, Oblastní nemocnice Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětskou onkologii zdobí originální výzdoba Krkounů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.