Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Perfektně zabalený dáreček přišel na svět v Židenicích

Ve čtvrtek ráno vyjeli brněnští záchranáři k mladé ženě, která začínala rodit. Záchranářský tým měl však nakonec mnohem víc práce, než očekával.

Na převoz není čas

Po příjezdu do Židenic posádka uznala, že na převoz do nemocnice už není čas a tak raději mladou ženu připravili na domácí porod. „Bylo to docela rychlé, maminka skvěle spolupracovala a byla velmi statečná. Za pár minut se narodil zdravý kluk,“ říká záchranář Radim Daněk. Byl to právě on, kdo s dalšími kolegy pomáhal miminku na svět. Chlapeček dostal jméno William a narodil se naprosto v pořádku, měřil 50 cm a vážil 3030 g.

Perfektní práce záchranářů

Chlapeček i s maminkou byli následně převezeni do Nemocnice u Milosrdných bratří, kde je převzali do péče místní lékaři. „Miminko bylo vzorně ošetřeno a zabaleno v perfektním balíčku,“ tvrdí lékař Dan Wechsler, který chlapečka přijímal.

Péči lékařů si pochvaluje i sama nová maminka. „Chtěla bych moc pochválit obě posádky a moc poděkovat, byli všichni moc milí a zkrátka úžasní,“ říká spokojená maminka.

 

Malý William se narodil naprosto v pořádku

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky Židenice, lékař

Perfektně zabalený dáreček přišel na svět v Židenicích  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.