Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nemocnice v Brně obměnila pět lůžek, výměnu potřebuje dalších 175

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně vyměnila skoro za čtvrt milionu korun pět lůžek na chirurgické klinice. Obměnu potřebuje dalších 175 lůžek, z toho 136 akutně. Celkem má nemocnice okolo 900 lůžek, řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Petra Veselá. Nemocnice obměňuje lůžka postupně. Některá už ale mají přes 40 let.

Chirurgická klinika má pět nových lůžek s příslušenstvím včetně matrace proti proleženinám a stolků k lůžkům, které nemocnice pořídila z finančních darů. "Jsou to plně polohovatelná lůžka pro standardní péči. Moderní konstrukce přináší komfort pro pacienta i pro obsluhující personál," uvedla Veselá. Pasivní antidekubitní matrace působí preventivně proti vzniku proleženin.

Nemocnice by potřebovala obměnit 175 lůžek, akutně je to potřeba u 136. "Nejvíce je to potřeba na II. interní klinice, která je největším lůžkovým pracovištěm nemocnice, a na I. ortopedické klinice," řekla Veselá.

Na ortopedické klinice nemocnice loni v prosinci obměnila pět speciálních lůžek pro intenzivní medicínu. Dostala na to dotaci 200.000 korun, stejnou částku do toho dala sama. Mluvčí dodala, že nemocnice má ohledně obměny lůžek pozitivní ohlasy od zaměstnanců i pacientů. "Pevně věříme, že budeme nadále (v obměně lůžek) napříč celou nemocnicí pokračovat, nicméně jsme limitovaní finančními prostředky," dodala Veselá.

Autoři | Foto GoToBrno

Štítky ČR, nemocnice, Brno, klinika, Petra Veselá, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Brně obměnila pět lůžek, výměnu potřebuje dalších 175  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.