Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Fakultní nemocnici Brno jezdí zdarma elektrobus

Brněnská Fakultní nemocnice nabízí po areálu v Bohunicích bezplatnou přepravu pacientů i zaměstnanců firemním elektrobusem. Jeho pořízení stálo tři miliony korun, řekl dnes ČTK mluvčí nemocnice Pavel Žára. Autobus s kapacitou 29 míst jezdí od šesté hodiny ranní každých 20 minut, staví na devíti zastávkách.

Uvnitř elektrobusu je devatenáct míst k sezení a deset na stání. „Je vybavený i elektrickou sklopnou nástupní plošinou pro invalidní vozík s doprovodem případně pro jedno lehátko s doprovodem," uvedl Žára.

Autobus jízdu začíná každý den v 6 ráno, poslední odjezd je v 15:20

Autobus jezdí na baterii, provozní náklady proto podle Žáry budou minimální. "Jezdí pouze v pracovní dny a obslouží celkem devět označených zastávek, které jsou opatřeny jízdním řádem," poznamenal.

Jezdit začíná v 6 hodin ráno ze zastávky u pavilonu X, kde jsou ambulance nebo diagnosticko-terapeutické centrum, vstup je z ulice Netroufalky. Elektrobus jezdí každý 20 minut, zastavuje například u porodnice v pavilonu Z nebo u lékárny v Jihlavské ulici. „Poslední odjezd od pavilonu X je v 15:20," dodal Žára.

Autoři | Foto fnbrno.cz | Zdroj ČTK

Štítky Fakultní nemocnice Brno, Brno-Bohunice, pavilon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Fakultní nemocnici Brno jezdí zdarma elektrobus  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.