Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úrazová nemocnice v Brně nabídne sestřičkám třetí sdílený byt se sníženým nájemným

Sestřičky z Úrazové nemocnice v Brně dostanou k dispozici další sdílený byt. Město tak motivuje lékařský personál, sdílené byty se sníženým nájemným nabízí nemocnice jako benefity. Ke dvěma aktuálně pronajímaným tak nyní přibude ještě třetí byt.

Sestřičkám, které pracují v Úrazové nemocnici v Brně, nabídne Brno další sdílený byt. Je to jeden způsob, jak motivovat své zaměstnance a udržet si personál. Město brno se tak rozhodlo řešit situaci na pracovním trhu a za poslední dva roky poskytlo nemocnici dva byty se sníženým nájemným, které pak nemocnice svému personálu nabízí jako benefit. Včera radní schválili za stejných podmínek pronájem třetího bytu.

„Ve všech třech případech se jedná o velkometrážní čtyřpokojové byty v centru města, které se obtížně obsazují standardními zájemci o obecní byty,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast bydlení a správy majetku Oliver Pospíšil.

Byty se před úžíváním nejdříve rekonstruují

Byty, které má město nejprve v plánu zrekonstruovat, pak teprve nabízí Úrazové nemocnici k pronájmu. Ta potom se svými zaměstnanci uzavírá podnájemní smlouvy. Aktuálně takto využívají dva byty na České a Masarykově ulici, kde po včerejší radě města přibyde ještě jeden.  

Nájemné je ve všech bytech stanoveno ve výši 58,63 Kč/m2/měsíc a vždy k 1. červenci se zvyšuje o míru inflace – v letošním roce tedy stoupne na 59,86 Kč/m2/měsíc.

Sdílené bydlení může nemocnice nabídnout výhradně svému nelékařskému zdravotnickému personálu, což jsou kromě zdravotních sester například laboranti nebo fyzioterapeuti.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky úrazová nemocnice, sestřičky, Brno, sdílené bydlení, byt, Úrazová nemocnice v Brně, nemocnice, Oliver Pospíšil

Úrazová nemocnice v Brně nabídne sestřičkám třetí sdílený byt se sníženým nájemným  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.