Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oslava narozenin se nevydařila. Poraněný muž po pádu vděčí za svůj život kolemjdoucím

Po oslavě svých narozenin skončil v nemocnici. Při cestě domů se muži nepodařilo trefit cestu, na ulici Cejl upadl a poranil si hlavu. První pomoc mu poskytli kolemjdoucí.

V úterý po deváté hodině večer se čtyřiapadesátiletý muž vracel z oslavy domů posilněný alkoholem. Večerní popíjení se mu ale nevyplatilo. Před restauračním zařízením Tara na křižovatce mezi ulicemi Francouzská, Vranovská a Cejl se neopatrně opřel o zátaras okolo rozkopané cesty, a ten i s mužem spadl do staveniště.

Muži přispěchali na pomoc kolemjdoucí

"Běžel jsem z Líšně do centra a na Cejlu jsem viděl podnapitou osobu, která sotva šla. Na začátku rozkopané ulice se opřela o nestabilní stavební zátaras, který se spolu s ním zřítil do rozkopané silnice a pád z asi jednoho metru způsobil tupou ránu připomínající praskající ořech. Byla už tma a pán měl štěstí, že ho někdo viděl a nenechal to být. Ihned jsem zavolal záchranku a na pomoc mi přišla ještě i kolemjdoucí, která pro jeho štěstí pracovala v nemocnici."  napsal nám svědek nehody a oslavencův zachránce David Weinfurt. 

Pomoci je třeba v každém případě

Kolemjdoucí, která muži také přišla na pomoc, seskočila za zraněným a ihned se s ním snažila komunikovat a držet jej při vědomí, dokud nepřijela sanitka. Později se ukázalo, že žena má s první pomocí zkušenosti ze zaměstnání, pracuje totiž na oddělení ARO v nemocnici. Muže po cestě již jednou potkala a doporučila mu, aby se držel budov, on však její rady nebral vážně.

"Na ulici nebyl přístup na vjezd pro sanitku, tak jsem mezitím odstranil záterasy, aby sanitka projela staveništěm co nejblíž ke zraněnému. Bylo obtížné ho vytáhnout z propadliny do sanitky, ale ve třech, ještě s dvěma muži od záchranky, jsme to zvládli.Je mou povinností zasáhnout, když v okolí není nikdo jiný. Ale už jsem byl v životě naneštěstí svědkem, kdy lidé prostě procházejí a štítí se podnapilého člověka oslovit nebo zkontrolovat, jestli je v pořádku." dodává David Weinfurt.

Po příjezdu sanitky si muže do péče převzali záchranáři a poskytli mu adekvátní pomoc. Poté byl muž převezen do nemocnice U Svaté Anny, kde podstoupil další vyšetření. 

Podobných příběhů se děje spousta

"Je paradoxní, že ještě před půl rokem jsem se potácel podobně, pak jsem dospěl k rozhodnutí, že tato cesta má jen jeden směr, a tak jsem se rozhodl každý den sportovat a naprosto abstinovat od všech návykových látek. A zrovna při dnešním běhu mám šanci předat tuto zprávu dál." svěřil se David Weinfurt se svým příběhem.

 

 

Autoři | Foto zzs jmk

Štítky alkohol, úraz, záchranáři, první pomoc, kolemjdoucí, nemocnice, Cejl, Líšeň, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Oslava narozenin se nevydařila. Poraněný muž po pádu vděčí za svůj život kolemjdoucím  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.