Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na chřipku zemřeli na jihu Moravy další tři lidé, epidemie končí. Brněnské nemocnice ruší zákaz návštěv

Na chřipku zemřeli tento týden v Jihomoravském kraji další tři lidé. Počet nemocných ale klesá a jižní Morava je podle dnešních informací krajské hygienické stanice na konci epidemie. Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně s platností od soboty zrušila zákaz návštěv.

Stejné rozhodnutí učinila také Fakultní nemocnice Brno. „Od soboty jsou proto znovu všechny tři areály - Bohunice, Dětská nemocnice a Porodnice na Obilním trhu - v návštěvní hodiny přístupné," uvedl mluvčí Pavel Žára.

Počet nemocných v týdnu klesl o osm procent, momentálně lékaři evidují 1466 nemocných s akutními respiračními infekcemi a chřipkou na 100.000 obyvatel. Nemocnost klesá ve všech věkových skupinách a ve všech okresech kraje, uvedla Renata Ciupek z protiepidemického odboru hygienické stanice.

Stále se však objevují případy chřipky s velmi závažným průběhem. Tento týden přibylo pět takových případů a lékaři evidují tři úmrtí. Od začátku epidemie tak zemřelo v kraji 14 lidí.

„Vývoj nemocnosti ukazuje, že Jihomoravský kraj je na konci epidemie. Nadále však velmi důrazně doporučujeme onemocnění nepodceňovat a věnovat náležitou pozornost léčbě," uvedla Ciupek.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky chřipka, epidemie, jižní Morava, ústup, úmrtí, Jihomoravský kraj, Morava, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Dětská nemocnice FN Brno, Fakultní nemocnice Brno, Brno-Bohunice, návštěva

Na chřipku zemřeli na jihu Moravy další tři lidé, epidemie končí. Brněnské nemocnice ruší zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.