Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysoké učení technické láká ke studiu novou videokampaní

Novou propagační kampaň určenou pro uchazeče o studium odstartovalo Vysoké učení technické v Brně. Od včerejšího večera, kdy bylo spuštěno první krátké video, ho shlédly už tisíce lidí.

I letos se tato technická univerzita vydala cestou nekonvenční produkce. „Hledali jsme nějaké nečekané propojení dvou světů, Západu a Východu, fyziky a metafyziky, matematického důkazu a buddhistické mantry. Nakonec jsme stvořili učení zvané VUT FU,” popsal ideu tvůrce kampaně Adam Hrubý.

Postupně vznikly náměty na čtyři díly minisérie o mnichu Lobsingovi, který opouští klášter východního učení a odchází na Západ studovat „techniku života” na VUT.

Jeho dosavadní znalosti jsou zde konfrontovány s výzvami vysokoškolského života. „Lobsing má dva mentory - v klášteře je to mistr Ming a na VUT jeho protějšek pan Ing,” dodal Hrubý.

Na webu www.vutfu.cz se tak odvíjí příběh mladého mnicha, který za zvuku známého hitu Hvězdy jsou jak sedmikrásky nad Brnem hraného na tradiční čínský nástroj guženg vstupuje na brněnské hlavní nádraží.

Brnu se v kampani přezdívá tajemné údolí Šalin, VUT tu sídlí na tak zvaném Křemíkovém vrchu. Nechybí ani odkazy na nejrůznější brněnské reálie či perličky typu „technické řešení hladu“, což je označení pro instantní nudle.

Kampaňový web autoři zároveň propojili i s fakultami, na které uchazeče o studium lákají. Například fakultu podnikatelskou představují jako Cestu neviditelné pěsti trhu.

V dalších dílech kampaně VUT FU se objeví spousta odkazů na svět, ve kterém se studenti pohybují.

„Osvědčil se nám humor, který jsme využili v kampani Miluji tě, mé VUT, ale zpracovali jsme ho jinou formou - principy asijských filmů jsme aplikovali i v pohybech kamery nebo v ozvučení,” uvedl producent minisérie Jiří Fiala.

Kampaň má zajímavou a zábavnou formou ukázat, že VUT je škola, která se nebojí dělat legraci sama ze sebe. Další díl o mnichu Lobsingovi bude spuštěn za několik dní.

Štítky studium, Vysoké učení technické v Brně, učení, Brno, Jiří Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysoké učení technické láká ke studiu novou videokampaní  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.