Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VUT v Brně má za chyby platit milionovou pokutu

Vysoké učení technické v Brně chybovalo v roce 2011 v tendru na výstavbu Výzkumného centra informačních technologií. Od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) dostalo milionovou pokutu. Tu nyní potvrdil předseda ÚOHS Petr Rafaj. Redakce to zjistila z webu úřadu. Vyjádření školy redakce zjišťuje.

Podle úřadu byl postup školy netransparentní. Nebylo jasné, jakým způsobem VUT dospěla k výsledkům hodnocení nabídek v rámci hodnoticího kritéria, které se týkalo plánu kvality. Její postup se tak stal podle úřadu nepřezkoumatelným a mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky.

"Z žádného dokumentu vyhotoveného v zadávacím řízení nevyplývá, z jakého důvodu byl uchazečům přidělen příslušný počet bodů, v čem se plány kvality uchazečů v daných kapitolách lišily a které z plnění splňuje lépe podmínky zadání a z jakého důvodu," uvedl v rozhodnutí Rafaj.

Zakázku nakonec získala společnost IMOS Brno. Její nabídka ve výběrovém řízení byla 150 milionů korun bez DPH.

Výzkumné centrum pro informační technologie je v provozu od loňského roku. Stojí v areálu Vysokého učení technického v Brně Králově Poli. Brněnské centrum je součástí širšího projektu IT4Innovations. Jeho cílem je vybudovat národní centrum špičkového výzkumu v oblasti informačních technologií. Celý projekt má pět subjektů, kromě VUT tři v Ostravě a Slezskou univerzitu v Opavě. Součástí projektu je i pořízení výkonného superpočítače Anselm.

Zdroj: ČTK

Štítky Vysoké učení technické v Brně, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, informační technologie, Brno, Petr Rafaj, projekt, IMOS Brno, a.s., Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VUT v Brně má za chyby platit milionovou pokutu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.