Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Vaňkovce začala výstava Jak brněnské nápady mění svět

V brněnském nákupním centru Vaňkovka dnes začala výstava k desátému výročí Jihomoravského inovačního centra s názvem Jak brněnské nápady mění svět.

Jde o interaktivní expozici zajímavých podnikatelských nápadů a technologií, které se zrodily v Brně a ovlivňují životy lidí někdy i po celém světě. Výstava potrvá do 30. června, řekla novinářům mluvčí centra Helena Továrková.

Patrně největší atrakcí bude v pátek a v sobotu prezentační robot Advee. "Bude ve Vaňkovce po celou dobu výstavy, ale v tyto dny se bude aktivně pohybovat. Je vytvořený pro reklamu, prezentaci i samotné oslovování lidí. Jeho součástí je velký displej, kde může spustit prezentaci, ale lidé si na něm mohou zahrát i hry. Je to zajímavý reklamní nástroj, protože lidé, kteří už jsou otrávení různými prezentačními nabídkami, za robotem sami jdou a jsou zvědaví," uvedla Továrková.

Nápady zde prezentuje 16 firem, které začaly podnikat s pomocí inovačního centra. "Přes naše centrum už prošlo 150 firem a některé dosáhly i celosvětové působnosti. Příkladem je například Y Soft, která se zabývá úsporami při tisku," poznamenala Továrková.

Ve venkovní expozici je představen také produkt firmy, jež dodává domky, které lze do několika dnů vyrobit a smontovat. Lidé si tady mohou prohlédnout vzorový domek s dispozicemi jedna plus jedna.

Výstava má na jedné straně ukázat, že když má člověk nápad, lze se s ním prosadit a začít podnikat. "Na druhé straně chceme takové lidi podnítit, aby získali odvahu. Můžeme jim pomoct nápad uskutečnit. Také zde uvidí, že mnozí současní podnikatelé byli ze začátku třeba obyčejní studenti," řekla Továrková.

Zdroj: ČTK

Štítky Vaňkovka, výstava, Brno, Jihomoravské inovační centrum, nápady, technoloei, Y Soft Corporation

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vaňkovce začala výstava Jak brněnské nápady mění svět  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.