Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V bohunickém kampusu začala stavba špičkového Biology Parku

V pondělí začala poklepáním na základní kámen stavba špičkového biotechnologického centra Biology Park Brno. Hejtman Michal Hašek a prezident České hospodářské komory Vladimír Dlouhý představili budoucnost moderního vědeckého pracoviště napojeného na Středoevropský technologický institut CEITEC a pavilon Integrovaných laboratoří biomedicínských technologií (ILBIT). Čtyřpatrová budova má plochu vnitřních prostor šest a půl tisíce metrů čtverečních. Vedle vlastní podpory výzkumu bude pracoviště pracovat na popularizaci výsledků nebo poradenství v oboru biotechnologií.

Za velkou výhodu je považována blízkost Fakultní nemocnice v Bohunicích nebo Inkubátoru biomedicínských technologií INBIT. Hejtman Michal Hašek ocenil především skutečnost, že umístění biotechnologického parku umožní jeho efektivní propojení s již existující vědecko-výzkumnou infrastrukturou.

"Vybudovaný biotechnologický park a související podnikatelský inkubátor vytvoří organizované prostředí pro zabezpečení spolupráce veřejných a soukromých vědeckých a inovačních subjektů, s cílem lepšího průniku inovačních technologií, výrobků a služeb na trh," uvedla mluvčí Jihomoravského kraje Denisa Kapitančíková.

V kampusu v Bohunicích začala stavba Biology Parku

Středa, 16. července 2014, 11:03

V kampusu v Bohunicích začala stavba Biology Parku, foto: Jihomoravský kraj
V kampusu v Bohunicích začala stavba Biology Parku, foto: Biology Park

Štítky biology park, biotechnologie, věda, výzkum, masarykova univerzita, brno, vzdělání, stavba, investice, technologie, Michal Hašek, Vladimír Dlouhý, Hospodářská komora, Biology Park Brno a.s., Brno-Bohunice, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bohunickém kampusu začala stavba špičkového Biology Parku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.