Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stopslovakum.cz? Autor webu chtěl jen vyvolat diskuzi

Vášnivou diskuzi rozpoutala v pátek webová stránka stopslovakum.cz. Její autor vyzýval čtenáře, aby zabránili velkému přílivu slovenských studentů na brněnské vysoké školy. Ve skutečnosti se jednalo pouze o studentskou kampaň, která si kladla za cíl vyvolat diskuzi na toto téma.

Web založil student politologie na brněnské Masarykově univerzitě Daniel Kerekeš ze Spišské Nové Vsi. „Autor chtěl pouze rozpoutat diskuzi o slovenských studentech v Brně. Překvapilo ho, s jakou rychlostí si stránky všimli ostatní,“ řekl předseda Studentského jara Petr Soukeník.

V současnosti na stránce visí prohlášení, že autor má Slováky v České republice rád. „Potvrzuje to, že šlo o nedostatečně připravenou fiktivní akci. Studenti se zalekli mediálního zájmu, který neodhadli a nedokázali využít. Mohli přitom vyvolat velkou vlnu neodhadnutelných vášní,“ myslí si Soukeník.

Mnoho Brňanům přitom slovenští studenti nevadí. „Dokonce s několika slovenskými spolužáky bydlím. Nemám důvod proti nim bojovat,“ podotkla Klára Netrvalová. Souhlasí s ní i Slovák Matúš Frančiak. „Žádnou nevraživost jsem nepocítil. Občas sice mají kamarádi nějaké narážky, ale těm se směju i já. Je to jako když se popichují Brňané a Pražáci,“ sdělil Frančiak.

Téma národnostního soužití je na Slovensku poměrně citlivé. „Zejména bulvární média o této otázce často a ráda informují. I to je pravděpodobně důvod, proč o stránce napsala vyostřené články,“ uvedl Soukeník.

Vadí vám slovenští studenti v Brně?

Celkem hlasovalo178 čtenářů

Autoři

Štítky slováci, češi, studenti, nevraživost, boj, Brno, Slovensko, Česko, univerzita, vysoká, škola, 2014, zprávy, Masarykova univerzita, Spišská Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stopslovakum.cz? Autor webu chtěl jen vyvolat diskuzi  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.