Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sportovní gymnázium v Brně oslaví příští rok jubileum

Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka na Botanické ulici, které oslaví příští rok třicet let od svého založení, se zařadilo svými výsledky k nejlepším v České republice. Jen na letošních olympijských hrách v Londýně reprezentovalo český sport šest absolventů nebo žáků brněnského gymnázia.

Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka reprezentovali basketbalistky Alena Hanušová a Michaela Zrůstová, sportovní gymnasté Kristýna Pálešová a Martin Konečný, atlet Roman Novotný a plavec Martin Verner.

Výčet úspěšných absolventů z předcházejících olympijských her a mistrovství světa je mnohem početnější. Stačí jmenovat například atletickou mistryni světa Šárku Kašpárkovou, plavkyni Hanu Černou, hokejistu Petra Hubáčka.

„Naše gymnázium má nezastupitelné postavení při zabezpečení sportu mládeže v Brně i na jižní Moravě. Spolupráce školy se sportovními kluby výrazně ovlivňuje celý český vrcholový sport," poznamenal ředitel Sportovního gymnázia v Brně Vratislav Bartušek.

Zřizovatelem školy je od roku 2001 Jihomoravský kraj, který výrazně podporuje činnost školy. „Za jedenáct let investoval Jihomoravský kraj do zázemí školy čtyřicet milionů korun," dodal  Bartušek.

Škola zaměstnává 22 profesionálních trenérů, kteří zabezpečují přípravu 194 sportovců v osmi sportovních odvětvích. Gymnázium je také součástí hokejové akademie Komety Brno.

„Za důležité považuji, že naše škola poskytuje srovnatelné gymnazijní vzdělání. V přijímacím řízení na vysoké školy úspěšnost našich absolventů převyšuje dlouhodobě 85 procent," poznamenal ředitel Bartušek.

Napsal Jiří Pošvář
Foto: Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka

Štítky Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka, Brno, jubileum, 30 let, založení, Ludvík Daněk, sport, olympijské hry, Česko, Londýn, Jihomoravský kraj, Šárka Kašpárková, Roman Novotný, Alena Hanušová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní gymnázium v Brně oslaví příští rok jubileum  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.