Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Masarykova univerzita získala peníze na opravy dvou fakult

Ministerstvo školství uvolnilo 408 milionů korun na druhou etapu rekonstrukce areálu filozofické fakulty. Dotace 62 milionů korun ze stejného zdroje poslouží na opravu knihovny v podzemních podlažích právnické fakulty.

Do proměny filozofické fakulty už univerzita od loňska investuje peníze z evropských fondů.

Projekt nazvaný Centrum podpory humanitních věd (CARLA) přijde na 470 milionů korun. Vznikne díky němu nová budova, další se opraví. Příští rok s využitím peněz od ministerstva začne také rekonstrukce budov C a D.

„Do budovy C je soustředěná celá administrativa fakulty, je zde také řada velkých poslucháren a několik ústavů. Tyto prostory čeká rozsáhlá modernizace. Vstupní budova D, ve které sídlí další katedry, se navíc bude o něco rozšiřovat. Vznikne vedle ní i nový velký vchod do celého areálu,“ uvedl děkan Josef Krob.

Cílem rekonstrukce právnické fakulty je zajistit dostatečnou kapacitu studijních míst v knihovně, rozšířit volný výběr knih a sjednotit provoz knihovny. Úpravy začnou v září a potrvají do února 2015. Prostory k náhradnímu provozu poskytne sousední Moravská zemská knihovna.

„Kompletní rekonstrukce je nezbytná i s ohledem na zastaralý stav technických sítí a trvalý problém se zemní vlhkostí v těchto prostorách,“ sdělila děkanka fakulty Naděžda Rozehnalová.

Zdroj: ČTK
Foto: www.phil.muni.cz

Štítky Masarykova univerzita, Brno, oparvy, filozofická fakulta, právnická fakulta, peníze, knihovna, rekonstrukce, Josef Krob, Naděžda Rozehnalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykova univerzita získala peníze na opravy dvou fakult  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.