Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Masarykova univerzita letos hospodaří s rekordním rozpočtem

Masarykova univerzita v Brně letos hospodaří s rekordně vysokým rozpočtem 8,3 miliardy korun. Oproti loňsku je částka vyšší o 200 milionů korun, minulý týden ji schválil akademický senát.

Se srovnatelným rozpočtem v minulých letech hospodařila Univerzita Karlova v Praze. Ostatní brněnské vysoké školy musejí vystačit s menšími sumami. 

Masarykova univerzita z rekordního rozpočtu vynaloží více než 2,1 miliardy korun na investice, hlavně na dostavbu kampusu v Bohunicích. Rozsáhlé rekonstrukce finišují také na fakultě informatiky, pedagogické a filozofické fakultě. Více než 3,8 miliardy míří na provoz fakult, téměř 2,3 miliardy si letos vyžádá provoz centrálních součástí univerzity. 

Letošní rozpočet Vysokého učení technického v Brně je podle kvestora Vladimíra Kotka ještě ve fázi schvalování v akademickém senátu. Předpokládá, že škola využije 2,86 miliardy korun na provoz, vědu a vzdělávání a 2,3 miliardy na dokončení  rozestavěných vědeckovýzkumných center a také třeba na rekonstrukci budovy fakulty strojního inženýrství v Technické ulici.

Zdroj ČTK

Štítky univerzita, masarykova, Brno, rozpočet, rekord, vzdělání, Masarykova univerzita, Univerzita Karlova, Vysoké učení technické v Brně, Praha, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykova univerzita letos hospodaří s rekordním rozpočtem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.