Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Komora architektů kritizuje projekt VUT v Brně

Česká komora architektů podala antimonopolnímu úřadu podnět v souvislosti s aktuálním výběrem projektanta nové budovy fakulty výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně.

Komora v tiskové zprávě uvedla, že soutěž považuje za neregulérní. Vadí jí například složení poroty, podle komory v ní nebyla nadpoloviční většina členů s odborným vzděláním. Podle kvestora VUT Vladimíra Kotka je ale soutěž zcela v souladu se zákonem o veřejných zakázkách.

Tendr na projektanty má hodnotu kolem půl milionu korun. Podle komory by ale tato odměna měla být vyšší a činit procento až jedno a půl z ceny stavby, tedy zhruba tři miliony korun.

Podle komory proto byla soutěž neregulérní a neměli by se jí účastnit autorizovaní architekti.

„Cílem této snahy je přimět vypisovatele k přehodnocení situace, zrušení neregulérnosti soutěže a přípravě a vypsání řádné, regulérní soutěže,“ uvedli zástupci komory v tiskové zprávě.

Nová budova Fakulty výtvarných umění má vzniknout do roku 2015 v areálu školy v Brně pod Palackého vrchem.

„Polovina peněz na stavbu půjde ze státního rozpočtu, druhá polovina z prostředků školy,“ řekl Kotek. V současné době fakulta sídlí na dvou místech v Brně. Nová budova bude stát zhruba 300 milionů korun.

Zdroj: ČTK
Foto: www.vutbr.cz

Štítky architektura, ÚOHS, VUT, Brno, nová budova, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně, soutěž, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Česká komora architektů, Fakulta výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komora architektů kritizuje projekt VUT v Brně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.