Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnská technika nově nabízí obor informační bezpečnost

Na Vysokém učení technickém v Brně lze nově studovat informační bezpečnost. Bakalářský obor reaguje na vývoj technologií, stejně jako na rostoucí rizika kybernetických útoků. Studenti se naučí, jak zajišťovat bezpečnost sítí a internetu. To dnes řekla mluvčí brněnské techniky Jitka Vanýsková.

Vysoké učení technické nový obor otevře od září, nyní mohou zájemci podávat přihlášky. Náplní studia bude tvorba a správa rozsáhlé počítačové infrastruktury a testování odolnosti sítí pomocí etického hackingu. Při něm se hledají slabé stránky sítí s využitím postupů a nástrojů, které používají hackeři zvenčí.

Rozvrh doplní předměty z oblasti šifrování, ekonomie a softwarového práva. Obor je výjimečný spoluprací dvou univerzit. Technické předměty zajistí Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického, předměty z oblasti práva pak Právnická fakulta Masarykovy univerzity.

Díky zaměření studijního oboru najdou absolventi uplatnění nejen na čistě technických pozicích, ale také na obchodních, konzultantských či manažerských postech, uvedla Vanýsková.

Na 28. ledna škola naplánovala pro zájemce o studium den otevřených dveří. Čeká je například prohlídka laboratoře bezpečnosti, laboratoře multimédií nebo laboratoře mobilních sítí. Budou mít možnost si prohlédnout třeba přístroje používané pro testování ochrany před kybernetickými útoky.

Zdroj: ČTK

Štítky školy, počítače, bezpečnost, vysoké, Brno, Vysoké učení technické v Brně, laboratoř, Právnická fakulta Masarykovy univerzity, technika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská technika nově nabízí obor informační bezpečnost  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.