Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jižní Moravě se zvýšil počet nemocných v chřipkové epidemii

V kraji po několika týdnech poklesu vzrostl za poslední týden počet lidí s akutními respiračními onemocněními a chřipkou skoro o 2000. Chřipková epidemie tak nadále trvá. Mezi téměř 1,2 milionem obyvatel je skoro 22.000 nemocných a šest procent tvoří chřipka. Před týdnem bylo nemocných asi 20.000. Nejvíce jich je v Brně a na Hodonínsku.

V posledních týdnech se počet nemocných snižoval. Hygienici proto předpokládali, že je epidemie na ústupu, a před týdnem odvolali doporučení nemocnicím zakázat návštěvy. Nemocnice pak po měsíci a půl zákaz odvolaly, což platí i nyní. "Je ale vidět, že nás epidemie neopouští a nemocnost zase vzrostla. Zatím neděláme žádné závěry. Může to být jen výkyv. Uvidíme za týden," řekla vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.

Podle ní připadá na 100.000 obyvatel 1859 nemocných, před týdnem jich bylo kolem 1700. "Nárůst evidujeme rovnoměrně ve všech věkových kategoriích. Nemocné jsou děti, dospělí v produktivním věku i senioři," doplnila Ciupek.

Nejvíce pacientů je v Brně, kde je skoro 2200 nemocných na 100.000 obyvatel. V Brně žije asi 380.000 lidí. Následuje Hodonínsko téměř s 2000 nemocnými na 100.000 obyvatel a Brněnsko, kde je skoro 1800 nemocných na stejný počet obyvatel. Chřipková epidemie začala na jižní Moravě v první půli ledna.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, Brno, okres Hodonín, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě se zvýšil počet nemocných v chřipkové epidemii  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.