Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet žáků přibývá, Žebětínská základní škola se rozroste o osm tříd.

Dětí školou povinných v Brně přibývá. Již za tři roky budou mít žebětínští školáci o důvod navíc se těšit do školy. Rada města schválila rekonstrukci místní základní školy, která se tak rozšíří o pavilon pro žáky druhého stupně ZŠ. Škola se rozroste o osm tříd i specializované učebny fyziky a chemie.

Zasedání Radní se na své schůzi 12. června zabývali problematikou základních škol ve městě. Některé městské části zažívají velký nárůst žáků. Vzhledem k demografickému stavu chodí do škol více dětí než v minulosti a do tříd se jednoduše nevejdou.

Přesně to se stalo v žebětínské škole na ulici Otevřená.Ta nyní žádá krajskou hygienickou stanici o navýšení kapacity. Město tak rozhodlo o přístavbě nového pavilonu pro druhý stupeň ZŠ a jednoho patra s únikovým schodištěm, kde tak vznikne osm nových tříd a dvě specializované třídy. Pro žáky druhého stupně tak ve škole přibyde speciální učebna fyziky a chemie.  

„Statistiky ukazují v lokalitě Žebětína a Bystrce velký nárůst dětí, které vstupují do předškolního a základního vzdělávání. Děláme tedy vše pro to, abychom navýšili kapacitu školek a škol. Rozšíření žebětínské základní školy je největší investicí ve školství v následujících dvou letech a výrazně se tím pomůže rodičům, kteří zde bydlí,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík.

Školáci se na nové učebny mohou těšit již za tři roky  

„Celkem vznikne 8 tříd a jedna odborná učebna na fyziku a chemii. K tomu se vybudují i šatny pro nové třídy, kabinety pro učitele a sociální zařízení. Dojde i k úpravě jídelny,“ dodal radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Na přístavbu bylo vydáno stavební povolení a je připravena dokumentace pro výběr dodavatele. Vedlejší pavilon se dá stavět za provozu, nástavby musejí stavaři naplánovat na prázdninové období.

Rada města Brna schválila zařazení akce do městského rozpočtu. Počítá se s celkovými náklady ve výši 68,2 milionu korun. Stavební práce by měly začít v průběhu letošního roku a skončit v roce 2021.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky základní škola, chemie, učebna, Brno, Krajská hygienická stanice, Jaroslav Suchý, Petr Hladík, Žebětín, Bystrc

Počet žáků přibývá, Žebětínská základní škola se rozroste o osm tříd.  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.