Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přes čtyřicet škol v Brně se dočkalo oprav. Většina bude hotová do konce prázdnin

Necelé dva týdny zbývají do začátku nového školního roku. Na několika místech v Brně přivítají děti nově zrekonstruované prostory. Město letos dalo na opravy více než 40 škol přes 200 milionů korun.

Práce už dokončeny byly nebo ještě budou ve 43 základních a mateřských škol ve 26 z 29 městských částí. Většina skončí do konce prázdnin, některé však až na podzim. Podle primátorova náměstka Petra Hladíka (KDU-ČSL) to ale neovlivní školní rok: "Všechny vnitřní práce budou hotové. Je to díky tomu, že městským částem dáváme na tyto opravy peníze už v listopadu.“

Největší investicí za 20 milionů je letos rekonstrukce objektu MŠ Kamenná. Vznikla také multifunkční tělocvična za 19 milionů při ZŠ Sirotkova, dalších 15 milionů půjde na rekonstrukci bazénu ZŠ a MŠ Pastviny. Další velké investice jdou například na ZŠ Arménská, ZŠ J. A. K. nebo MŠ náměstí Republiky.

Brno provozuje asi 70 základních škol, které navštěvuje skoro třicet tisíc dětí. Dále zřizuje také skoro 140 školek. Ty navštěvuje bezmála dvanáct tisíc dětí. Podle Hladíka dávalo město v minulosti na opravy škol 30 milionů ročně, loni a předloni to bylo shodně kolem 170 milionů.

Autoři | Foto Geocaching.com | Zdroj s využítím ČTK

Štítky Brno, opravy, školství, oprava, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes čtyřicet škol v Brně se dočkalo oprav. Většina bude hotová do konce prázdnin  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.