Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zoo láká na 11 nových akvárií

Od dnešního dne si mohou návštěvníci Pavilonu exotického ptactva brněnské zoologické zahrady prohlédnout 11 nových sladkovodních akvárií s 80 živočichy z atraktivních biotopů světa. Celá kompozice je zasazena do moderně pojatých interiérů a vše doplňuje jedna otevřená technologie.

Akvária různých velikostí, která byla původně součástí Stálé akvarijní výstavy na Staré radnici, jsou rozdělena do tří segmentů a osazena běžnými i raritními druhy vybraných biotopů.

Čtyři z nich jsou situována jako přítoky řeky Amazonky (Jižní a Střední Amerika) a osazeny rybami tzv. černé vody přítoku Rio Negro. Hlavní dominantou této sekce je nádrž, ve které plavou tzv. „králové Amazonky“ – Symphysodon discus, tedy barevné chovatelské varianty terčovců. Další dvě nádrže představí sladkovodní faunu Asie. V jedné je modelována přírodní krajina pomocí tropických rostlin ( tzv. „japonská akvária“). Druhá nádrž je technologicky postavena pro speciální chovy. Je osazena sladkovodními rejnoky (trnuchami) a rybou původem ze Žluté řeky (tzv. arowana), která je nyní chráněna pod CITES II, protože v přírodě je kvůli zhoršující se kvalitě vody na pokraji vyhubení. V dalším bloku je pro návštěvníky připraveno osazení akvárií biotopem afrických jezer Malawi, Tanganika a Viktoriino, kde jsou vybrány barevně velmi atraktivní druhy. Tento blok uzavírají dvě nádrže, které jsou připraveny pro sladkovodní raky a kraby. Nové nádrže doplňují současná čtyři akvária v Expozici exotického ptactva, která obývají kančíci, tlamovci, gavůnci a stříkouni.

Velmi zajímavá bude tzv. otevřená technologie - nádrž, kde budou moci návštěvníci nahlédnout do zákulisí akvárií a dozvědět se, jak funguje a jak probíhá jeho servis.

Tisková zpráva

Štítky akvárium, nádrž, biotop, Amazonka, Střední Amerika, Asie, Río Negro, ptáci, technologie, Žlutá řeka, Malawi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo láká na 11 nových akvárií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.