Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zoo Brno přestaví pavilon šimpanzů a vybuduje expozici lvů

Brněnská zoologická zahrada zahájí v příštím roce přestavbu pavilonu šimpanzů a začne stavět novou expozici pro lvy, k jejichž chovu se chce po letech vrátit. Jde o projekty za zhruba 30 milionů korun. S otevřením expozic se počítá v roce 2016, řekl dnes ředitel zoo Martin Hovorka.

"Chov lvů jsme ukončili před zhruba deseti lety. Našim návštěvníkům ale velmi chybí. Mnozí z nich nás vyzývají k tomu, abychom jej obnovili," uvedl ředitel. Stavba expozice lvů bude stát zhruba deset milionů korun a zahrada ji zaplatí ze svého rozpočtu. Bude sousedit s výběhem žiraf, zeber a pakoní.

Zásadní rekonstrukce čeká pavilon šimpanzů, postavený v 70. letech minulého století. Město Brno jako zřizovatel zoo na tento projekt uvolnil pro příští rok pět milionů a na rok 2016 je připraven poskytnout dalších 15 milionů korun.

Skupinka šimpanzů po rekonstrukci vymění těsné klece za moderní expozici rozkládající se na přibližně 1200 metrech čtverečních. Vedení zoo do ní začlení dosud nevyužité plochy v zahradě. "Mříže nahradíme sklem a pro šimpanze vybudujeme vodopád s jezírkem," doplnil Hovorka.

Letošní rok byl pro brněnskou zoo podle něj úspěšný. Zavítalo do ní bezmála 270.000 lidí, což je o 10.000 více než loni. Lákadlem jsou četné nové expozice. Největší atrakcí jsou lední medvědi. Zahrada chová 800 zvířat 200 živočišných druhů.

Zdroj: ČTK

Štítky pavilon, Zoologická zahrada Brno, rekonstrukce, Brno, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Brno přestaví pavilon šimpanzů a vybuduje expozici lvů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.