Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zdevastovaný blok se změní v centrum a park pro sociálně slabé

Brno zahajuje výstavbu nízkoprahového centra a parku Hvězdička ve zdevastovaném vnitrobloku Hvězdové, Francouzské, Staré a Bratislavské. Projekt za téměř 43 milionů korun má zvelebit část města, kde žijí sociálně slabí. Práce by měly být hotové letos na podzim, informoval primátorův náměstek Oliver Pospíšil (ČSSD).

Centrum a park nabídnou nové plochy zeleně pro mládež a její mimoškolní činnost. "Projekt je pro nás sociologickou sondou. Budeme sledovat, jak sociálně slabší rodiny prostředí přijmou a jestli je ovlivní," uvedl Pospíšil.

Ve vnitrobloku vznikne park, který by měl sloužit pro krátkodobou rekreaci obyvatel. Prostor nabídne možnost integrace menšinového obyvatelstva. Investice zahrnuje vybudování dětského hřiště s herními prvky, sportovní hřiště, mobiliář, zpevněné plochy a doplnění zeleně. Součástí bude nízkoprahové centrum pro volnočasové aktivity.

"Cena parku je skoro 28 milionů korun, nízkoprahové centrum bude stát  necelých 15 milionů korun," uvedl Pospíšil. Velkou část nákladů pokryje dotace z Evropské unie.

"Nízkoprahové centrum bude sloužit k provozování mimoškolních aktivit romské mládeže a sociální integraci romské kultury. Provozovatelem budou neziskové organizace," informoval mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára. Dodal, že centrum nabídne služby obyvatelům sociálně vyloučené lokality všech věkových kategorií. "Lze do nich zařadit volnočasové, ale i preventivní aktivity, poradenství, informační servis a vzdělávací aktivity. Uvnitř bude také multifunkční sál pro kulturní, sportovní a další aktivity," dodal Žára.

Místo události:

Zdroj ČTK

Štítky bronx, bratislavská, francouzská, sociálně slabí, park, centrum, stavba, Hvězdička, Brno, Oliver Pospíšil, ČSSD, Francie, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdevastovaný blok se změní v centrum a park pro sociálně slabé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.