Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začíná Týden kávy, zapojila se stovka kaváren v Brně i jinde

Stovka kaváren se zapojila do čtvrtého ročníku Týdne kávy, který začíná dnes a potrvá do 7. října. Přehlídka s gastronomickým i kulturním rozměrem se letos poprvé rozšířila za hranice Brna, a to například do Zlínského kraje, Ostravy, Olomouce, Znojma a Českých Budějovic, řekli pořadatelé.

Cílem Týdne kávy je seznámit milovníky povzbuzujícího nápoje s celým jeho příběhem, a to od pěstování kávovníku přes pražení až po způsoby přípravy a konzumace. Část programu se odehrává v zapojených kavárnách, část ve vznikající městské kryté tržnici na Zelném trhu v Brně.

Součástí přehlídky jsou přednášky zahraničních znalců a také dvoudenní Trh kávy, jehož se letos zúčastní přes 20 značek a pražíren. Chystá se také soutěž baristů.

Novinkou letošního ročníku je kávový časopis, který přinese nejen přehledný program celého festivalového dění, ale také rozhovory s hosty a užitečné informace z kávového světa. Přesný program najdou zájemci na webových stránkách www.tydenkavy.cz.

Zdroj ČTK

Štítky káva, Týden kávy, Brno, kavárny, restaurace, akce, podzim, kavárna, nápoj, Zlínský kraj, Znojmo, Ostrava, Olomouc, České Budějovice, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná Týden kávy, zapojila se stovka kaváren v Brně i jinde  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.