Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Záchranná stanice v Jinačovicích má první obyvatele

Rekapitulace prvního měsíce fungování Záchranné stanice v Jinačovicích je jeden netopýr, straka a tři ježci. Zatímco netopýr a straka se dostali na stanici ve stavu, kdy už jim veterinární péče nemohla pomoci, ježkům se v Jinačovicích daří dobře ga na jaře budou vypuštěni do volné přírody.

Prvním případem zvířete v nouzi byl netopýr nalezený v opuštěném domě v Bohunicích. Jednalo se o pravděpodobně předčasně probuzeného netopýra rezavého, který běžně zimuje ve škvírách městských domů. Zvíře bylo natolik vysílené a dehydrované, že se ho přes veškerou snahu nepodařilo zachránit. Tři opuštěná mláďata ježka západního měla větší štěstí. Našel je veterinární lékař na zahradě v Kuřimi, přesvědčil se, že jsou opuštěná a vzal tehdy 100 gramové ježky k sobě domů.

Když se nálezce dozvěděl o naší záchranné stanici, rozhodl se je svěřit do naší péče. Je poznat, že byly v dobrých rukou, protože dnes váží téměř třičtvrtě kila a jsou ve velmi dobré kondici. My se o ně budeme starat až do jara a pak je vypustíme do volné přírody,“ řekla Jana Švaříčková, vedoucístanice.

Posledním zatím přijatým zvířetem byla postřelená straka obecná. Rodina z olomoucka nalezla na své cestě kolem Brna u silnice zraněného ptáka a nejbližší záchrannou stanicí byly Jinačovice, kam ho před dvěma dny přivezli. Rentgenový snímek ukázal, že střela zasáhla kost v křídle a nohu a tato zranění byla natolik rozsáhlá, že bylo veterinářem rozhodnuto provést eutanázii.

Tisková zpráva

Štítky Jinačovice, ježek, netopýři, Brno-Bohunice, Kuřim, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranná stanice v Jinačovicích má první obyvatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.