Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Začala výstavba Archeologického parku Pavlov

Symbolickým poklepáním základního kamene na zámku v Mikulově za účasti radních Bohumily Beranové a Jiřího Němce začala ve středu 17. prosince 2014 výstavba Archeologického parku Pavlov.

„Těší mne, že se prostřednictvím krajské příspěvkové organizace Regionálního muzea v Mikulově za využití prostředků z evropských fondů a krajského rozpočtu podaří přitažlivou formou přiblížit národní kulturní památku - sídliště lovců mamutů z doby před více než pětadvaceti tisíci lety - a zpřístupnit tak výsledky archeologických výzkumů za posledních desetiletí formou odpovídající 21. století,“ uvedla radní Beranová.

Archeologický park Pavlov vznikne na pozemku s nálezy sídliště z doby lovců mamutů. Bude tvořen stavbou muzea s vnitřní expozicí, informačním systémem a příslušnou technickou a dopravní infrastrukturou včetně parkoviště. Projekt zahrnuje výstavbu nové muzejní budovy se stálou expozicí se zakomponovanou vrstvou s odkrytými archeologickými nálezy. Počítá se s dalším rozvojem, mj. spojeným s experimentální archeologií, což umožňuje rozsáhlá plocha navazující na muzejní budovu.

Archeologický park Pavlov má být dokončen v září 2015. Jeho provoz bude zajišťovat Regionální muzeum v Mikulově. Celkové náklady činí přibližně 96 milionů korun, z toho zhruba tři čtvrtiny tvoří prostředky z evropských fondů, zbývající část je hrazena z krajského rozpočtu.

Zdroj, foto: KÚJMB
 

Štítky Pavlov, stavba, Bohumila Beranová, Jiří Němec, Mikulov, Regionální muzeum v Mikulově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala výstavba Archeologického parku Pavlov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.