Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žabovřesky opravily bytová jádra u 380 městských bytů

Městská část Brno-Žabovřesky dokončila rekonstrukci bytových jader a kuchyní v 72 bytech výškového panelového domu na ulici Vychodilova 12. Náklady činily přes 21 milionů korun, řekl dnes místostarosta Filip Leder (KDU-ČSL).

Podle něj radnice za poslední roky opravila celkem pět výškových domů s 380 byty za více než 137 milionů korun. Vše hradila z vlastního rozpočtu.

Výměna rozvodů, elektroinstalace a kuchyňských linek se uskutečnila v domech Vychodilova 12 a v domech Voroněžská 2, 3, 6 a 9. "Rekonstrukce domu Vychodilova trvala zhruba půl roku. Byl posledním výškovým domem a další rekonstrukce jsme zatím neodsouhlasili. Diskutujeme však o podobných opravách také v nízkých bytových domech ve tvaru kostky," sdělil Leder. Těch má městská část ve správě necelých 20.

Městská část Žabovřesky má ve správě necelých 1500 bytových jednotek. "Máme je obsazené. Pokud se nějaký byt uvolní, zaplníme ho dalším zájemcem. Nemáme problémy s prázdnými byty, se kterými se potýká například Brno-střed," dodal Leder. Právě v Brně-středu bývalé vedení složené z ODS a ČSSD čelilo v půli letošního roku kritice kvůli tomu, že ze zhruba 5000 městských bytů mělo asi desetinu volných. Proto městská část poskytla některé byty Armádě spásy pro její klienty bez domova, ale nabízela je také třeba studentům.

Nová náměstkyně primátora Klára Liptáková (KDU-ČSL), která má nyní bytovou problematiku na starosti, zvažuje předělání velkometrážních nepronajatých bytů na menší, které by sloužily seniorům nebo mladým rodinám. V Brně je okolo 177.000 bytů, bezmála 30.000 je ve správě města.

Zdroj: ČTK

Štítky Žabovřesky, Filip Leder, městská část, dům, KDU-ČSL, Brno-střed, Klára Liptáková, ODS, ČSSD, bytové jádro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žabovřesky opravily bytová jádra u 380 městských bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.