Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z heršpické minizoo uprchl klokan. Podruhé za měsíc

Jako v australské buši si dnes ráno připadali obyvatelé Horních Heršpic. Z místní minizoo totiž uprchl klokan Skippy. Nestalo se tak poprvé, předchozí útěk mu brněnští strážníci zmařili dvacátého září.

První oznámení o úprku dostala městská policie v úterý ve čtyři hodiny ráno. „Svědci nahlásili, že v Kšírově ulici poskakuje klokan,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Přivolané hlídce však pátrání po vačnatci ztěžovalo množství zeleně, takže ho hodinu hledala marně. „Následně se ozvali další dva volající, kteří klokana spatřili skákat po silnici ve směru ke kruhovému objezdu v Kšírově ulici,“ sdělil Ghanem.

Ani povolání druhé hlídky strážníků však k úspěšnému lovu nestačilo. „Skippy se pohyboval velmi rychle a nepředvídatelně, takže ho někteří svědci viděli opakovaně. Na tísňové lince tak oznamovali pohyb dokonce dvou nebo tří klokanů,“ podotkl mluvčí strážníků.

Hlídky nakonec uprchlíka vypátraly v sedm hodin ráno na travnatém prostranství u Sokolovy ulice. „Odtud ho sledovaly k Dufkovu nábřeží. Poté ho čtveřice městských policistů za pomoci pracovníků městské části zahnala zpět do místní minizoo,“ uvedl Ghanem.

Skippy se o útěk pokusil už na konci září. Tenkrát si ho všimli myslivci z Tuřan. „Zavolali po sedmé hodině ranní, že se v lesíku u Jubilejní ulice ukrývá klokan. Mobilním telefonem dokonce pořídili fotografii, aby je strážníci nepodezírali, že jsou pod vlivem alkoholu,“ informoval tehdy Ghanem.

Hlídky našly vačnatce mezi stromy a postupně ho vytlačily do slepé uličky mezi dvěma ploty. Přivolaní specialisté ze zoologické zahrady se ho pak pokusili lapit do velké odchytové sítě. „Zvíře však prchlo. Celý tým zachránců ho naštěstí zahnal do zahrady oplocené ze tří stran, kde ho za asistence veterináře pracovníci zoologické zahrady odchytili a převezli do brněnské zoo. Odtud si ho vyzvedli majitelé,“ dodal mluvčí brněnských strážníků.

Autoři

Štítky klokan, minizoo, Heršpice, utekl, Brno, Horní Heršpice, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z heršpické minizoo uprchl klokan. Podruhé za měsíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.