Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výstavba Areálu dopravní výchovy na Riviéře

V srpnu 2014 začala po letech příprav stavba Areálu dopravní výchovy v prostorách koupaliště Riviéra. Proběhly zde veškeré bourací práce tak, aby se mohlo začít s etapou výstavby jednoho z nejrozsáhlejších projektů pod záštitou města Brna.

V květnu 2010 rozhodla Rada města Brna, že se projekt Areál dopravní výchovy stane součástí Integrovaného plánu rozvoje města v rámci zvýšení kvality poskytovaných služeb pro veřejnost a rozšíření občanské vybavenosti města Brna. Finanční náklady na realizaci akce jsou hrazeny z 85% z dotací Evropských fondů Regionálního operačního programu. Náklady na celkovou revitalizaci areálu jsou předpokládány ve výši cca 95 milionů Kč.

Nový areál dopravní výchovy bude situován v severozápadní části odpočinkové zóny koupaliště Riviéra, který je v majetku městské společnosti STAREZ-SPORT, a.s. Ta byla pověřena realizací projektu. Firma K4, a.s. projektovala konečnou verzi areálu. Poklepáním základního kamene dne 27. 8. 2014 došlo k předání staveniště vybranému zhotoviteli, kterým se stalo „Sdružení pro Areál dopravní výchovy“ D.I.S., spol. s r.o. a UNISTAV a.s..

Cílem projektu je vybudování dopravního hřiště se sítí stezek pro cyklisty a dopravním značením, kde bude možné simulovat řadu problematických dopravních situací. Hřiště bude díky částečnému zastřešení otevřené celoročně. Kromě dopravní výchovy dětí hřiště poslouží široké veřejnosti, cyklistům, důchodcům a zdravotně postiženým osobám, kteří zde mohou natrénovat např. simulaci dopravní nehody nebo sníženou viditelnost na vozovce.

Důležitou součástí celkové revitalizace areálu je oprava zdevastované budovy zámečku a přiléhajícího altánu. Cílem rekonstrukce je navrátit vnější vzhled i vnitřní uspořádání do původní podoby. Budova zámečku bude sloužit jako zázemí pro oddělení prevence Městské policie Brno. Učebny a víceúčelový sál v budově zámečku budou využívány pro teoretické výukové programy.  V rámci výstavby areálu dopravního hřiště dojde k revitalizaci travnatých ploch, chodníků, komunikací a mobiliáře. Prostředí lze do budoucna využít k pořádání společenských a kulturních akcí. Pro milovníky in-line bruslí bude vybudována obousměrná in-line dráha navazující přímo na cyklostezku vedoucí za řekou Svratkou.

V současnosti byly v budově zámečku provedeny veškeré bourací práce, a budova je staticky zajištěna. Pracuje se na úpravě stropů, střešních krovů a vlastního pláště střechy.
Na stavbě krytého hřiště probíhají zemní práce a to budování kanalizace, vodovodní přípojky a zhotovení detenční nádrže na svod dešťové vody.

V budově technického zázemí jsou provedeny veškeré bourací práce příček a pláště budovy. Na zbylé železobetonové konstrukci, byly opraveny stávající dřevěné prvky střechy, která je nyní již pokryta novou střešní krytinou.
Stavební práce probíhají bez větších komplikací dle předem stanoveného harmonogramu, který předpokládá práce za všech klimatických podmínek.

Termín dokončení prací na Areálu dopravní výchovy je stanoven do července roku 2015.

Zdroj, foto: Starezsport
       

Štítky Brno, projekt, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba Areálu dopravní výchovy na Riviéře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.