Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vodohospodáři opravili břeh Rakovecké zátoky

Vodohospodáři zpevnili bezmála 600 metrů dlouhý břeh v Rakovecké zátoce na Brněnské přehradě. Díky tomu mají rekreanti lepší a bezpečnější přístup do vody. Narušené zdivo tam nahradily betonové stupňovité panely, které prorostou trávou. Práce trvaly půl roku a přišly na tři miliony korun.

„Břeh bude nejen bezpečnější, ale také zelenější,“ řekla mluvčí státního podniku Povodí Moravy Gabriela Tomíčková.

Koupání v Rakovecké zátoce návštěvníci přehrady poměrně vyhledávají. Do vody v ní ale vedly poměrně úzké schody. Celý prostor bude doplněný o vysázenou zeleň. Obdobné úpravy budou podle mluvčí nutné také na břehu nedaleké Kozí horky.

Brněnská přehrada patří k nejvýznamnějším odpočinkovým a rekreačním zónám ve městě. Ještě před třemi lety byly její pláže zcela prázdné, a to kvůli přemnoženým sinicím ve vodě. Nádrž se ale podařilo projektem za sto milionů korun vyčistit.

Na přehradu se tak vrací zástupy rekreantů. Oblíbené jsou procházky po plážích, projížďky po nádrži v parnících nebo návštěva hradu Veveří, který se tyčí nad její zadní částí.

Zdroj: ČTK
Foto: www.pmo.cz

Štítky Rakovecká zátoka, Brno, přehrada, oprava, břeh, Brněnská přehrada, Povodí Moravy (státní podnik), Kozí horka, vodní hospodářství, Hrad Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodohospodáři opravili břeh Rakovecké zátoky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.