Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vítr porazil stromy, zlomil sloupy, trhal střechy

Hasiči o víkendu v Jihomoravském kraji kvůli silnému větru zaznamenali více než dvacítku výjezdů. Zasahovali u utržených střech, zlomených elektrických sloupů a popadaných stromů, řekl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Vítr zasáhl Znojemsko, Brněnsko a Blanensko. V Újezdu u Černé Hory na Blanensku se zlomily dva sloupy elektrického vedení. "Zasahovali jsme tam s výškovou technikou," podotkl Příkaský.

Ve Žďárné na Blanensku se utrhla střecha z budovy požární zbrojnice dobrovolných hasičů. V Tavíkovicích na Znojemsku uletěl plech ze střechy domu, stejně jako v Holasicích na Brněnsku. V Kuřimi na Brněnsku se zase uvolnil komín.

"Likvidovali jsme ale také mnoho popadaných stromů," sdělil Příkaský. Některé zablokovaly komunikace. Nikomu se nic nestalo, výše škody zatím není známá.

Zdroj ČTK

Štítky vítr, hasiči, výjezdy, Brno, zprávy, sloup, střecha, strom, Jihomoravský kraj, okres Blansko, Brněnsko, okres Znojmo, Žďárná, Holasice, Kuřim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr porazil stromy, zlomil sloupy, trhal střechy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.