Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vinaři z ČR vezou z Paříže 30 medailí z toho šest zlatých

Vinaři z České republiky vezou z jedné z nejprestižnějších světových soutěží Vinalies Internationales z Paříže 30 medailí. Je to o čtyři více než loni. Šest medailí je zlatých, zbytek stříbrné. Vyplývá to z tiskové zprávy Národního vinařského centra. Letos soutěžilo více než 3500 vín, z toho 107 z ČR.

"Soutěží Vinalies Internationales začíná seriál prestižních světových soutěží a vzhledem k tomu, že patří mezi nejnáročnější světové soutěže, bývá mezi vinaři považována za indikátor, na jaké medailové úspěchy se dále v průběhu roku můžeme těšit," uvedl ředitel Národního vinařského centra Pavel Krška.

Podle něj ocenění sedmnácti českých a moravských vinařství hodně vypovídá o vnímání domácího vinařství ve světě, které je čím dál více oceňováno jako celek.

Zlatou medaili v Paříži získal Bohemia Sekt Prestige brut 2011 šumivé víno, Vinařství Horák za Chardonnay 2013 pozdní sběr, Víno Mikrosvín Mikulov za Müller Thurgau 2013 pozdní sběr, Víno Hruška za Cuvée Nikol top collection 2013 pozdní sběr, Zámecké vinařství Bzenec za Veltlínské zelené 2013 pozdní sběr a Vinařství Štěpán Maňák za Veltlínské zelené 2013 pozdní sběr.

Zdroj: ČTK

Štítky Česko, Paříž, soutěž, vinařství, Zámecké vinařství Bzenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vinaři z ČR vezou z Paříže 30 medailí z toho šest zlatých  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.