Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Veletrhy Go a Regiontour nabídnou soutěž kuchařů nebo výstavu penisů

Možnosti trávení dovolené v České republice nebo zahraničí představí od čtvrtka návštěvníkům brněnského výstaviště čtyřdenní veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour. Stejně jako loni zůstává klíčovým tématem aktivní dovolená a cestování spojené se zážitkovou gastronomií.

Na akci se již tradičně představí všechny kraje České republiky. „Mnoho měst v regionu si na letošní turistickou sezonu připravilo spoustu novinek, například Mikulov otevírá židovskou synagogu,“ informovala ředitelka jihomoravské centrály cestovního ruchu Zuzana Vojtová.

Lidé si také mohou přímo na veletrhu dovolenou zakoupit. „Počet cestovních kanceláří z tuzemska i zahraničí se letos navýšil o třicet procent,“ řekl ředitel projektu Miloň Mlčák. Doplnil, že zároveň doufá i v nárůst návštěvnosti. „Loni na veletrh přišlo pětadvacet tisíc zájemců, letos se pokusíme atakovat hranici třiceti tisíc,“ podotkl ředitel.

Lidé se mohou těšit také na bohatý doprovodný program. „Například na druhém ročníku Red Food Fest festivalu budou moct návštěvníci ochutnat a zakoupit regionální potraviny a vína. Připravili jsme také souboje předních českých kuchařů, jejichž menu budou zájemci hodnotit,“ popsal Mlčák. Na své si přijdou také cyklisté nebo vodáci. „Zajímavá bude například prezentace elektrokol nebo lodí a člunů,“ vyzdvihla mluvčí veletrhu Markéta Kamenická.

Zajímavé přednášky a výstavy nachystali také pořadatelé sedmnáctého ročníku festivalu Go kamera. „Už od prvního dne nabídneme dvanáct hodin vyprávění sportovců a cestovatelů,“ nalákal za organizátory Rudolf Švaříček. Představí se například horolezec Radek Jaroš.

Letošním tématem akce je Bhútán. „Jde o zemi, která se krásně zakonzervovala v čase. Pro návštěvníky jsme připravili výstavu draků a penisů, protože se jedná o symboly státu,“ vysvětlil Švaříček.

Pokud si chtějí lidé prohlédnout veletrhy v klidu, doporučují organizátoři přijít v pátek. „Naopak o víkendu čekáme největší nápor. Odehraje se zároveň nejzajímavější část doprovodného programu,“ uvedla mluvčí. Zároveň poradila, aby návštěvníci chodili do areálu osmou nebo devátou bránou. „Akce se totiž koná v zadní části areálu,“ uzavřela Kamenická.

 

Vstupné na Go a Regiontour

  Základní Zlevněné
(děti, studenti, důchodci)
Rodinné vstupné
(2 dospělí, 2-4 děti)
Rodinný pas
čtvrtek
(odborný den)
500 Kč - - -
pátek, sobota 160 Kč 130 Kč 250 Kč

200 Kč

neděle 80 Kč - 250 Kč

200 Kč

Otevírací doba: čtvrtek-sobota: 10:00-18:00, neděle 10:00-16:00

 

Autoři

Štítky bvv, výstaviště, go, regiontour, dovolená, cestování, Go-Regiontour, výstava, veletrh, Česko, Brněnské výstaviště, Mikulov, Radek Jaroš, Bhútán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrhy Go a Regiontour nabídnou soutěž kuchařů nebo výstavu penisů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.