Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoce na brněnské radnici se budou konat už podvacáté

Vánoce přicházejí v Brně již podvacáté vždy 23. prosince na Novou radnici. Letos je na tento den od 9.30 hodin připraven bohatý zábavní program ve Velkém sněmovním sále a Křížové chodbě s hudbou, pohádkami, zábavními pořady, výstavami a prezentacemi pro děti i dospělé.

„Nová radnice je spojována hlavně s věcmi vážnými - s rozhodováním o budoucnosti Brna, v případě sňatků, které se tu také odehrávají, se rozhoduje o budoucnosti konkrétních párů. Chceme ukázat, že Nová radnice ale může být i místem nevážným, ba zábavným. Tradiční Vánoce na brněnské radnici jsou k tomu jako stvořené,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

V pestrém programu se ve Sněmovním sále představí Dětský taneční soubor Ondrášek a Cimbálová muzika FS Púčik, Divadlo Paravánek, děti ze Základní umělecké školy Smetanova, umělci z Městského divadla Brno, Národního divadla Brno a Divadla Radost, divadelní studio Dialog II a Hudební divadlo KUK a CUK. Návštěvníci se mohou těšit také na zvířátka z brněnské zoo.

Ve 14 hodin přijdou za dětmi a návštěvníky do Sněmovního sálu ke slavnostnímu pozdravení primátor města Brna Roman Onderka a  opat Augustiniánského opatství na Starém Brně Lukáš Evžen Martinec.

Po slavnostních předvánočních proslovech děti převezmou ocenění ze soutěže Empík naděluje, pořádané každoročně Městskou policií Brno. A kdo z dětí vydrží a bude v této době v hlavním historickém sále, má šanci ochutnat výroční dort společnosti RWE, připravený k 10. výročí působení této akciové společnosti v Brně a České republice. Závěr vánočního setkání v prostorách Nové radnice tradičně obstarají brněnští Gajdoši.

Velkým lákadlem jistě budou autogramiády basketbalistek BK IMOS Brno, brněnského jezdce světové motocyklové série MotoGP Karla Abrahama a závodníka a mistra světa v jízdě na historickém vysokém kole Josefa Zimovčáka. Po celý den bude v Rytířském sále vystavena závodní motorka Karla Abrahama.

V Křížové chodbě už od 7. prosince probíhá autorská výstava obrazů Lilian Amann a Šárky Mrázové Cagliero. V neděli 23. prosince ji doplní výstava fotografií z přehlídky ohňostrojů Starobrno Ignis Brunensis a také výstava z historie Masarykova okruhu v Brně.

Příznivce železničních a dalších druhů modelů zaujmou práce modelářů ze Stanice mladých techniků Brno. Návštěvníci Nové radnice také budou mít příležitost odnést si domů Betlémské světlo, které budou rozdávat brněnští skauti ve vstupní části Křížové chodby. Vystavena bude i Formule Student Vysokého učení technického v Brně. Na nádvoří budou mít děti možnost povozit se dětským vláčkem.

A při prohlídkách bude možné vstoupit do historických prostor Nové radnice s jednacími sály a chodbami s historickými i současnými dokumenty, obrazy a uměleckými díly - v době od 10 do 15 hodin bude možné nahlédnout také do pracovny a salónků primátora.

Pro šikovné děti je připravena tradiční rukodělná soutěž ´Za ozdobu odměna´. Za vlastnoručně vyrobené vánoční ozdoby, které děti přinesou v neděli 23. prosince na Novou radnici a zavěsí je na připravené vánoční stromky, dostanou jejich tvůrci odměnu. Společným garantem dětské soutěže je Rádio Kiss Hády, které letos slaví 20. výročí od zahájení svého vysílání.

Vánoční program na Nové radnici vyvrcholí v 19 hodin na Dominikánském náměstí tradičním vánočním ohňostrojem s hudbou s názvem Vánoční chorál. Den otevřených dveří s vánočním ohňostrojem již dvacátým rokem přispěje k vrcholu slavnostní atmosféry adventního období v jihomoravské metropoli.

Vánoční pořady v neděli 23. prosince připravují také v Knihovně Jiřího Mahena na Kobližné, ve Společenském centru Úřadu městské části Brno-střed na Dominikánské ulici, v Paláci šlechtičen Moravského zemského muzea, Moravské galerii v Brně a na dalších místech v Brně. Všechny akce navazují na vrcholící program Brněnských Vánoc na náměstí Svobody probíhající v hlavní produkci Turistického informačního centra Brno.

20. Vánoce na brněnské radnici (neděle 23. prosince)
9.30 - 18 hodin program
18 -19 hodin Vánoční disko s Kiss Hády

Tisková zpráva

Štítky Vánoce na brněnské radnici, program, advent, radnice, Brno, Vánoce, výstava, křížová chodba, primátor, Roman Onderka, ohňostroj, soutěž, Karel Abraham, Formule 1, Městské divadlo Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce na brněnské radnici se budou konat už podvacáté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.