Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Žabovřeskách roste nové sportovní centrum, bude mít restauraci v lodi

V Brně-Žabovřeskách u řeky Svratky začala výstavba sportovního centra. Investorem je sdružení Malá baseballová liga. Více než 80 procent z celkových nákladů 40 milionů korun bude hrazeno z dotací Evropské unie, řekl předseda sdružení Tomáš Ovesný.

Stavbu sportovišť zdržely o několik měsíců spory s vlastníkem jednoho ze sousedních pozemků, který blokoval stavební řízení. Areál se otevře veřejnosti patrně letos v září. Téměř hotové je hřiště s umělou trávou, které má sloužit futsalu, volejbalu, basketbalu nebo házené. Bude mít i osvětlení.

Součástí areálu bude i travnaté hřiště na baseball a kriket. Bude zde hrát jediný brněnský kriketový klub a extraligoví baseballisté Hroši Brno. "První zápasy budou asi ale až za rok na jaře, protože tráva nebude letos dost silná," uvedl Ovesný.

Podle něj je cílem sportovního areálu podporovat mládež, která si na jednom místě bude moci vybrat ze široké nabídky sportů. "V případě tuhých zim zde plánujeme i kluziště," uvedl Ovesný.

Uprostřed areálu už několik let stojí loď Bratislava, kterou majitel sportoviště koupil před lety od brněnského dopravního podniku za cenu šrotu. "Chceme ji využít jako restauraci," uvedl Ovesný. Podle něj by areál v budoucnu mohla doplnit i zděná hala, která bude spojená patrně s florbalem.

Hroši začali svoji činnost na současném místě už v roce 1999 a svépomocí vybudovali dvě malá baseballová hřiště. Žabovřeských luk se v 90. letech týkaly restituce pozemků. Ty jsou po letech konečně scelené. Baseballový klub je má od města v dlouhodobém nájmu.

Štítky Žabovřesky, brno, sportoviště, sportovní klub, hřiště, stavba, loď, restaurace, Evropská unie, Svratka, Hroši Brno, Dopravní podnik města Brna, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Žabovřeskách roste nové sportovní centrum, bude mít restauraci v lodi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.