Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Újezdu u Brna vznikne domov pro seniory se sto místy

Nový domov pro seniory za 150 milionů s kapacitou pro 100 uživatelů vznikne u Újezdu u Brna. Začít stavět by se mělo letos v prosinci, stavba by měla trvat rok. Kraj se snaží kapacity zařízení pro staré lidi zvyšovat, loni rozšířil Centrum pro seniory Kyjov, o rok dříve Senior centrum v Blansku.

Projekt je zařazený mezi akce financované z úvěru Evropské investiční banky. Jihomoravští radní schválili uveřejnění projektu ve Věstníku veřejných zakázek a Úředním věstníku Evropské unie. "Půjde o výstavbu domova pro seniory a domova se zvláštním režimem," upřesnil Hašek.    

Předpokládané náklady činí 151 milionů korun, ale v konečném důsledku mohou být nižší. Zadávací řízení se totiž uskuteční formou otevřeného řízení, což by mohlo vést ke snížení ceny.

Domov nabídne starším lidem dalších 100 míst. Jihomoravský kraj se totiž snaží kapacity zařízení pro tuto věkovou kategorii neustále rozšiřovat. "Loni jsme o 60 lůžek rozšířili Centrum služeb pro seniory v Kyjově. O rok dříve vzniklo 40 nových míst v Senior centrum Blansko," informovala mluvčí Jihomoravského kraje Denisa Kapitančiková. V minulém roce byl také zrekonstruován Domov důchodců Božice.

Zdroj ČTK

Štítky domov pro seniory, Újezd u Brna, kraj, výstavba, zprávy, Brno, Blansko, Kyjov, Evropská unie, Evropská investiční banka, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Újezdu u Brna vznikne domov pro seniory se sto místy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.