Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V továrně Zetor hořela hala, hasiči požár zlikvidovali

V areálu brněnské továrny Zetor vypukl dnes ráno rozsáhlý požár, hořela hala na výrobu dřevěných pelet. K ohni vyjelo deset jednotek hasičů, které dostaly požár pod kontrolu okolo půl deváté. Likvidace nastala před jedenáctou hodinou.

Hasiči dostali oznámení o požáru skladovací haly s materiálem na pelety před půl osmou. „Vyhlásili jsme třetí stupeň požárního poplachu. Snažili jsme se chránit sousední trafostanici a sklad pneumatik,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Během dopoledne se černý dým rozšířil do městských částí Líšeň, Židenice, Brno-sever a Maloměřice. Městská policie informovala občany, aby v těchto částech nevětrali a omezili pohyb venku.

„Požár vypukl mimo výrobní prostory společnosti Zetor. Hořelo v místě, které má v areálu pronajaté společnost zabývající se nakládáním s odpady. Požár nijak neovlivní výrobu traktorů,“ sdělil mediální partner Zetoru Miroslav Toman.

Hasiči nemají nahlášené žádné zranění. Příčiny vzniku požáru a výši škody určí vyšetřovatel.

Napsala Lenka Horáková, Mediafax
Foto: Michal Maňas, Wikipedia

Štítky požár, továrna Zetor, hala, dřevěné pelety, Zetor, Miroslav Toman, Líšeň, Mediafax, Židenice, Brno-sever, Maloměřice, Wikipedie, továrna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V továrně Zetor hořela hala, hasiči požár zlikvidovali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.