Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V sobotu na tradiční putování slováckými vinohrady

Mutěnice na Hodonínsku ve spolupráci s místními a dubňanskými vinaři pořádají v sobotu 12. října Putování slováckým vinohradem. Budou připraveny 3 trasy v délkách 4 km, 9 km a 12 km, které budou barevně značeny, a které povedou okolím tohoto vinařského ráje.

Start bude v 9,00 hodin u Restaurace Pod Bůdama, startovné se platit nebude. Na startu budou k dispozici mapky s vyznačenými trasami a pokyny pro návštěvníky akce, startovací razítka a další suvenýry.

Tato tradiční podzimní akce je mezi milovníky vína a hlavně burčáku velmi oblíbená a mutěnickým vinařům přináší vítanou možnost představit své produkty široké veřejnosti. Odvrácená tvář akce spočívá hlavně v nedostatku skutečně krajových specialit - obvykle k jídlu dostanete klobásu, smažený sýr nebo bramborák. Mám pocit, že by slovácko mohlo nabídnout daleko zajímavější výběr z jídel a dobrot. 

Hlavním cílem návštěvníků směřujících za vínem je údolí zvané Dubňanská hora, kde se nachází velký počet drobných sklípků nabízejících místní víno a burčák. Start a cíl pochodu je přímo v Mutěnicích, kde naleznete hlavně stánky s dalším občerstvením a suvenýry.

Klub českých turistů půjde o týden dříve

Pochod slováckými vinohrady pořádá o týden dříve také Klub českých turistů, který pořádá pochod na svých vlastních trasách. Pátého října se sejdou turisté ve výchozích bodech, kterými jsou nádraží ČD v Hodoníně (pro trasy 18 a 23 km) a ve stanici Starý Poddvorov (pro trasu 8 km). Společným cílem pochodů jsou opět Mutěnice.

Trochu netradičním lákadlem na akci může být i skutečnost, že Aqualand Moravia z Pasohlávek bude v rámci sobotní akce rozdávat akční vstupenku 1+1, takže po zakoupení jednoho vstupu pro dospělého dostanete druhý vstup zcela zdarma. 

Štítky víno, burčák, Mutěnice, Hodonínsko, pochod, vinice, sýr, okres Hodonín, bramborák, vinařství, Klub českých turistů, Aqualand Moravia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu na tradiční putování slováckými vinohrady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.