Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Lužánkách rozkvetl strom

Podzimně zbarvené listí pomalu padá k zemi, v lužáneckém parku se začíná stmívat a z dálky se ozývá zvuk afrických bubnů, který přehlušuje dětský smích. Je druhý listopadový týden a přestože má přijet svatý Martin na bílém koni, v lužáneckém parku zavládlo jaro. Kolem pestrého rozkvetlého stromu se pase kozlík a děti malují barevné jarní kvítky.

"Lužánecký rozkvetlý strom", jak se tato akce jmenuje, trvala po celý druhý listopadový týden a nesla motto „Lužánky, to není jen park, Lužánky jsou pestrý strom plný zábavy, činností a aktivit pro dospělé a děti.“ Děti, dospělí, staří či mladí si mohli  utrhnout ze stromu papírový list, z červených písmen na zadní straně složit slovo LUŽÁNKY a lístek poté odevzdat na recepci Střediska volného času Lužánky. Ten, kdo slovo vyluštil, dostal na recepci drobnou odměnu.

Hlavním posláním akce bylo upozornit na pestré a rozmanité aktivity střediska volného času Lužánky. PR manažerka a organizátorka akce Milena Bogdálková k tomu dodává: „Ať už na jaře, v létě, na podzim, nebo v zimě, Lužánky zkrátka kvetou po celý rok.“

SVČ Lužánky již šedesát pět let zajišťují volnočasové aktivity dětí i dospělých po celém Brně. Za tu dobu branami Lužánek prošlo mnoho budoucích výtvarníků, milovníků přírody i sportovců. Na dětství a mládí v Lužánkách v dobrém vzpomínají například herci Pavel Kříž a Radim Fiala, kteří vzešli z líhně divadelního souboru Pirko, či významní brněnští architekti Mojmír Kyselka a Jana Urbanová, bývalí členové Zeměpisné společnosti.

Hlavním posláním SVČ Lužánky je podpora pozitivního formování osobnosti, k tomu pomáhá široká škála kroužků a volnočasových aktivit pro děti i dospělé vedených těmi nejlepšími odborníky.

Ale své místo zde mají i kroužky s dlouhodobou tradicí – příkladem může být dětský folklorní soubor Javorníček, divadelní soubor Pirko, či Zeměpisná společnost. Zároveň se však Lužánky dokážou lehce přizpůsobit i těm nejnovějším trendům – nabízí například kroužek animace, gumičkování, či hrátky s jojem. Součástí je i Cirkus LeGrando, jeden z prvních mobilních cirkusů pro děti a mládež.

Strom SVČ Lužánky je zkrátka velmi pevně zakořeněn, má mnoho větví a kvete po celý rok. Středisko volného času Lužánky, to je rozkvetlý strom plný zábavných činností pro dospělé i děti.

Tím ovšem výčet lužáneckých akcí nekončí, jak se můžeme z níže uvedeného seznamu. Přijdete?

VÁNOČNÍ DOMEČEK

13. prosince 2014 • 8.30–16.30, Lidická 50
Děti přijďte s námi strávit do Lužánek den plný kouzelné vánoční atmosféry. Jsou pro vás připraveny vánoční dílny, vyzkoušíte si tradiční vánoční zvyky a obřady.
vstupné 30 Kč+cena jednotlivých dílen

MIKULÁŠ NA LOUCE

6. prosince 2014 • 10.00–18.00, Bzenecká 23
Všechny děti a rodiče zveme na tradiční Mikulášskou akci na Louce. Na děti čeká andělská výtvarná dílna, čertovské hraní a přijde za nimi Mikuláš.
Akce se uskuteční ve třech časech:
10:00 - 11:30
14:30 - 16:00
16:30 - 18:00
Cena: 80 Kč Zahrnuje: materiál na výrobek, dárek od Mikuláše, program

VÁNOČNÍ DÍLNY

SVČ Lužánky na svých pracovištích nabízí celou řadu vánočních dílen, kde lze vyrobit dárek který potěší nejvíce – dárek vyrobený vlastníma rukama. Vánoční dílny jsou určeny nejen pro děti ale i pro dospělé.přesvědčit.

TZ  luzanky.cz

Štítky Lužánky, strom, Středisko volného času Lužánky, dílna, volný čas, Pavel Kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lužánkách rozkvetl strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.