Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V hlasování o jménech medvědů vedou Nanuk a Bella

Jména Nanuk a Bella, za nimiž jsou v těsném závěsu Kometa a Rondo, vedou v internetovém hlasování o pojmenování dvojčat ledního medvěda, která se před čtyřmi měsíci narodila v brněnské zoo. Do hlasování se za uplynulých 12 dní zapojilo již přes 18 tisíc lidí.

Od soboty bude návštěvníkům zoo po půl roce umožněn přístup k expozici ledních medvědů. Příchozí budou mít šanci medvídky poprvé zahlédnout.

„Zatím byla návštěvnická trasa kolem výběhu ledních medvědů uzavřená, aby měli naprostý klid. Dveře porodního boxu do výběhu jsou již otevřené. Nyní záleží jen na medvědici Coře, kdy své potomky poprvé vyvede ven na procházku,“ řekla mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Cora podle chovatelů patrně čeká, až se oteplí. Má mnoho práce s dvojčaty, která již chtějí ven. Zatím jim to ale znemožňuje tím, že leží přímo ve dveřích.

Hlasovat o jménech se bude až do května, a to na webových stránkách zoo a Komety Brno.

Medvídci jsou maskoty známého brněnského hokejového týmu. Vedení zoo i Komety vybralo 24 jmen, o nichž mohou zájemci hlasovat.

Pětinu všech hlasů zatím získalo severské jméno Nanuk, 17 procent Bella, což je jméno hrdinky filmové ságy Stmívání, oblíbené u teenagerů. Kometa a Rondo mají po 15 procentech hlasů. Rondo je někdejší název stadionu Komety, který byl přejmenován na Kajot arénu.

Chovatelé neznají pohlaví medvíďat. Zjistí je při veterinární prohlídce. Šanci na úspěch tak mají i jména na třetí či čtvrté pozici, protože je možné, že budou nutná dvě chlapecká nebo dvě dívčí jména.

Zdroj: ČTK
Foto: Zoo Brno (archivní foto Toma a Billa)

Štítky zoo, medvědi, Brno, hlasování, jména, medvěd lední, Zoologická zahrada Brno, Rondo, HC Kometa Brno, nanuk, Billa, BELLO spol. s r.o., Cora, medvěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hlasování o jménech medvědů vedou Nanuk a Bella  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.