Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Organizátoři sbírky vybrali celkem 181 míčů pro Haiti

Projekt Praga-Haiti vybral celkem 181 míčů, které věnovali lidé na mnoha místech v České republice ve prospěch chudých dětí v severozápadní části Haiti. Kromě skvělého počtu míčů se vybralo také několik velkých krabic pastelek, omalovánek, sešitů a dalších školních potřeb.

"Jsem velmi příjemně překvapen štědrostí mnoha set lidí, kteří se do sbírky zapojili. Někteří darovali míče, jiní omalovánky, nebo třeba peníze. Všechny dary zodpovědně předáme těm, kterým jsou určeny – dětem na severozápadě Haiti,“ uvedl koordinátor sbírky Vojtěch Jurásek. Nejvíce míčů se podle něj vybralo ve farnosti Brno – Židenice (93) a poté v Blatnici pod Svatým Antonínkem (56). Dále se vybíralo ve VKH Olomouc a ve Studentském centru v Brně, nebo třeba ve farnosti v Brně-Řečkovicích a v na několika místech na Broumovsku. Kromě 181 míčů, několika set kusů pastelek a omalovánek (celkem 4 banánové krabice) se vybralo i hodně ostatních hraček a také více než 10 000 Kč. Za tyto peníze byly zakoupeny míče a také další drobné školní potřeby (například ořezávátka nebo gumy k pastelkám).

Kontejner s hračkami se vydá na cestu 7. července

Sesbírané dary již máme sbalené ve skladu v Brně. Odjezd kontejneru se nám o 14 dní prodloužil, neboť v něm posíláme i další náhradní díly pro naše vrtařské stroje. Nicméně 7. července se naložený kontejner vydal na dlouhou cestu z České republiky přes Atlantský oceán směr Haiti. Do přístavu v Port-au-Prince na Haiti dorazí cca v polovině srpna a pak již bude záležet, jak dlouho bude trvat fáze proclení celého kontejneru. Věříme, že začátkem školního roku by však již hračky mohly sloužit haitským dětem.

Míče a školní potřeby pak naši vrtaři předají školám, řádům a farnostem, které se starají o místní děti, a s nimiž na severozápadě Haiti spolupracujeme. Tyto instituce je podle našich zkušeností nejlépe použijí pro rozvoj a užitek všech dětí, o něž pečují. Tento způsob distribuce nám na základě mnoha zkušeností přišel moudřejší, než dary rozdávat přímo konkrétním dětem – zamezí se tak závisti i majetkové nerovnosti mezi dětmi.

Ještě jednou chceme všem dárcům srdečně poděkovat! Těšit se potom můžete na podzimní fotografie a informace o předání hraček na Haiti.

Tisková zpráva

O projektu jsme informovali v nedávném článku.

Štítky praga-haiti, míče, omalovánky, pastelky, projekt, Brno, Haiti, omalovánka, pastelka, Česko, hračka, Židenice, Blatnice pod Svatým Antonínkem, Olomouc, Broumovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizátoři sbírky vybrali celkem 181 míčů pro Haiti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.