Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně začala bruslařská sezona

I když námraza a teploty kolem nuly způsobily začátkem týdne kolaps ve veřejné dopravě, na druhou stranu ochlazení přivítali provozovatelé a vyznavači bruslení. V úterý bylo otevřeno první kluziště za Lužánkami.

„Zahájení sezony i přes sychrané počasí si nenechaly ujít desítky lidí,“ sdělila Michaela Radimská, tisková mluvčí městské společnosti STAREZ-SPORT, která toto veřejné kluziště provozuje.

Návštěvníci se i letos mohou těšit na hudební doprovod z rádia. „Novinkou bude komfortnější odbavování u nových pokladen,“ řekl správce kluziště za Lužánkami Bohumil Malčík.

Otevřeno má i hodně navštěvované Kluziště Vodova. „Nedostali jsme od vlastníka kluziště, jímž je město, dotace, proto tuto sezonu zahajujeme ve stejném režimu jako vloni,“ konstatoval výkonný ředitel Sportovního klubu Královo Pole Jan Dvořák.

Významnější změny, jako je rekonstrukce budovy, pokladen, záchodů a zřízení mincovních skřínek pro veřejnost místo nynější šatny, která je zadarmo, tak plánují až na příští sezonu.

V následujících dnech se postupně otevřou pro veřejnost i další lední plochy. Podle Romana Vojáčka plánují kluziště na Kraví Hoře otevřít okolo patnáctého prosince.

„Plochu zmrazujeme, když je v noci pod nulou a přes den teplota nepřesáhne deset stupňů. A takové počasí teď panuje. Led se nerozpustí a bruslaři mají vhodné podmínky," vysvětlil správce.

Velký zájem je podle Vojáčka hlavně o večerní pronájem plochy amatérským hokejistům. „Na letošní sezonu jsou hokejové bloky beznadějně zamluvené," upozornil.

Bruslit se letos nebude na Moravském náměstí. „Kluziště jsme museli zrušit, protože se tam přesunuly vánoční trhy ze Zelného trhu, kde stále probíhá rekonstrukce náměstí," sdělil mluvčí radnice Brno-střed Roman Burián.

Na ledové ploše v Žabovřeskách počítají se zahájením provozu v polovině prosince. „Musí nám ještě zapojit elektřinu," řekl správce Pavel Moravec.

Brňané si mohou zajít zabruslit také do Černovic. „Kluziště zprovozníme 10. prosince a letošní sezonu ukončíme k 1. březnu,“ potvrdil vedoucí odboru dopravy, majetku a životního prostředí na černovické radnici Ján Jirků.

Pro veřejnost nabízí bruslení také hala Rondo, Sportcentrum Lužánky nebo hokejová hala Úvoz.

Provozní doba:

  • Kluziště za Lužánkami: po-pá 15.00 – 20.00 (pá do 21.00), so-ne – 9.00 – 21.00 (s přestávkami)
  • Kluziště Vodova: po-pá 15.00 – 21.00, so-ne 9.00 – 20.00 (s přestávkami)
  • Kluziště Černovice: (od 10.12.) – po-pá 9.00 – 20.15, so-ne od 10.00
  • Kluziště Kraví hora: (od 15.12.) – po-ne 9.00 – 17.45
  • Kluziště Žabovřesky: (od 15. 12.) – po-pá 14.00 – 19.00, so-ne 9.00 – 18.00

Štítky HC Kometa Brno, Lužánky, Jan Dvořák, Černovice, Žabovřesky, Pavel Moravec, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začala bruslařská sezona  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.