Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně vyjede tramvaj, do níž lidé mohou umístit různé vzkazy

V Brně bude ode dneška jezdit tramvaj, která je součástí projektu PS: Řekni to v tramvaji. Lidé do ní mohou umístit různé vzkazy, které budou nad okny, kde bývají reklamy. Do tramvaje se jich vejde 72 a dopravní podnik je bude vyměňovat vždy na začátku a v polovině měsíce. Umístění vzkazu je zdarma.

Dopravní podnik letošní rok vyhlásil rokem komunikace. "Impulzem byla částečně prosincová ledová kalamita, kdy se řešilo, jestli jsme dostatečně informovali cestující a jestli jsme správně komunikovali uvnitř podniku. Chceme se v obojím zlepšovat a máme na letošek naplánované ještě další věci," řekl generální ředitel Miloš Havránek.

V Brně bude jezdit tramvaj, která je součástí projektu PS: Řekni to v tramvaji. Lidé do ní mohou umístit různé vzkazy, které budou nad okny, kde bývají reklamy. Do tramvaje se jich vejde 72 a dopravní podnik je bude vyměňovat vždy na začátku a v polovině měsíce. Na snímku ze 4. března je Vlasta Jánská s dvouměsíční dcerou Gábinkou, o jejímž příchodu na svět informuje jeden z prvních vzkazů na tramvaji.

Pro tramvaj se vzkazy vybral dopravní podnik vůz 1049 typu K2R. "To proto, že je v něm nejvíc místa. V nových delších soupravách ho tolik není," vysvětlil vedoucí odboru marketingu Luděk Kocman. Každý může na papír formátu A4 napsat nejen vzkaz, ale i namalovat obrázek, umístit fotku či napsat báseň. "Poté ho stačí donést do informační kanceláře v Novobranské a my vzkazy dvakrát do měsíce vyměníme," uvedl Kocman. Vzkazy musí být slušné, nesmí na nich být reklama, ani telefonní čísla či e-mailové a webové adresy.

Lidé mohou sledovat aktuální pohyb tramvaje na webových stránkách dopravního podniku. "Zatím neumíme říct, kde bude tramvaj jezdit v dalších dnech, ale zkusíme to udělat, aby lidé mohli kamarádům či příbuzným říct, kde se mají v příštích dnech svézt," poznamenal Havránek.

V Brně bude jezdit tramvaj, která je součástí projektu PS: Řekni to v tramvaji. Lidé do ní mohou umístit různé vzkazy, které budou nad okny, kde bývají reklamy. Do tramvaje se jich vejde 72 a dopravní podnik je bude vyměňovat vždy na začátku a v polovině měsíce. Snímek ze 4. března.

Dopravní podnik bude sledovat, jak se projekt uchytí, a nevyloučil, že do budoucna může jezdit další taková tramvaj. Podobný nekomerční projekt už v Brně funguje. Je to takzvaná galerijní tramvaj, ve které mohou autoři bezplatně umístit výstavu svých děl. Komerčním projektem společně s pivovarem Starobrno je Šalina Pub, tedy tramvaj přestavěná v interiéru na bar. Tu si lze pronajmout na různé soukromé akce.

Zdroj: ČTK

Foto: dpmb.cz

Štítky Brno, dopravní společnost, projekt, reklama, Pivovar Starobrno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vyjede tramvaj, do níž lidé mohou umístit různé vzkazy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.