Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně dnes začalo druhé kolo hodnocení soutěže Pivex

V Brně dnes začalo druhé kolo hodnocení soutěže Zlatý pohár pivex - pivo 2014. V soutěži je letos 51 značek piv z 15 českých pivovarů. Degustátoři dnes mohli poprvé ochutnat i vzorky minipivovarů. Letos je jich v soutěži deset s 15 značkami piv. Oproti loňskému roku to znamená mírný nárůst. Organizátoři soutěže to dnes řekli novinářům.

Výsledky 22. ročníku Pivexu organizátoři zveřejní 24. února v Brně na úvod galavečera pivovarníků a sladovníků České republiky. Ve stejný den se v Brně uskuteční vůbec poprvé odborná degustace sudových piv. Do prvního ročníku jednokolové soutěže se přihlásilo sedm pivovarů se 12 vzorky. V osmi případech jde o ležáky a ve čtyřech o výčepní piva. "V České republice je taková hodnotící degustace sudového piva unikátní," uvedl Richard Morávek z pořádající agentury SNIP & CO.

Výrobci podle něj vítají novou soutěž především proto, že se v posledních letech výrazně změnil poměr spotřeby sudových piv ve prospěch lahvových. Hlavními hodnotícími kritérii obou pivařských soutěží jsou chuť, plnost, vůně, říz a hořkost piv.

Titul šampiona v zatím posledním ročníku soutěže Zlatý pohár Pivex - pivo roku 2013 získal Zubr gold z přerovského Pivovaru Zubr. Stejná značka piva vyhrála i kategorii světlých výčepních piv. Nejlepší kolekci piv měl Pivovar Litovel.

Zdroj ČTK

Štítky pivo, Pivex, soutěž, pivovary, Brno, hodnocení, Česko, Pivovar Litovel, Pivovar Zubr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně dnes začalo druhé kolo hodnocení soutěže Pivex  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.