Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně bude jezdit pivní tramvaj s výčepem

V Brně bude ode dneška jezdit pivní tramvaj s výčepem, lidé v ní budou moci během jízdy pít pivo a občerstvit se. Speciálně upravená tramvaj nabízí 38 míst k sezení a 17 míst k stání, uvedla mluvčí Dopravního podniku města Brna Linda Škrancová.

V interiéru jsou držáky na pivo, k dispozici je audio a video systém i toaleta. Pivní tramvaj v sobě podle organizátorů spojuje dva brněnské fenomény - pivo a tramvaje, které se v brněnském nářečí říká šalina.

Pivní tramvaj nese název Šalina Pub, práce na její přestavbě trvaly tři měsíce a stály zhruba tři miliony korun. "V prvních třech měsících provozu si budou moci uzavřené skupiny objednat jízdy, budeme spolupracovat i s cestovními kancelářemi a šanci svézt se bude mít i veřejnost," uvedl při dnešním křtu tramvaje Jiří Morávek z agentury Snip&co., která se na provozu podílí.

Kromě třech druhů piva si lidé budou moci dát i jídlo, nealkoholické a teplé nápoje. Připravené jsou komentáře k městským zajímavostem, které budou organizátoři na přání pouštět cestujícím. "Projekt restaurační pivní tramvaje považujeme za dobrý způsob popularizace MHD," podotkl ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Organizátoři zdůraznili, že tramvaj nebude sloužit štamgastům, kteří by v ní jezdili a popíjeli pivo celý den. Podobné obavy se totiž mezi lidmi při křtu tramvaje objevily. "Jde spíše o ochutnávku piva spojenou s projížďkou městem, nechceme podporovat nezřízené pití," uvedl Josef Blaštík, zástupce společnosti Royal Party Servis, která zajišťuje občerstvení v tramvaji.

Posádka tramvaje bude ve spojení se zásobovacím vozem, který případně doplní chybějící zásoby.

Zdroj: ČTK

Štítky Šalina Pub, šaliny, tramvaje, Brno, pivní tramvaj, pivní šalina, pivo, Dopravní podnik města Brna, Jiří Morávek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně bude jezdit pivní tramvaj s výčepem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.