Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ÚOHS potvrdil pokutu jeden milion pro Břeclav

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potvrdil pokutu jeden milion korun pro Břeclav za to, že neuchovala dokumentaci k soutěži o návrh studie celkové rekonstrukce veřejného osvětlení ve městě. Sdělil to dnes v tiskové zprávě předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Podle zákona o veřejných zakázkách je zadavatel povinen uchovávat dokumentaci o veřejné zakázce po dobu pěti let od uzavření smlouvy. Platí to také pro soutěž o návrh, a to i v případě, že na tuto soutěž nenavazovalo zadávací řízení.

Město požadovanou dokumentaci úřadu podle Rafaje nepředložilo. "V rozkladovém řízení zadavatel napadal mimo jiné pravomoc úřadu vyžádat si dokumentaci a výslovně odmítl ji poskytnout," uvedl Rafaj.

Při stanovení výše pokuty vzal ÚOHS v úvahu závažnost správního deliktu a skutečnost, že chyba radnice znemožnila přezkum jejího postupu. "Svou povahou tedy jde o jeden z nejzávažnějších správních deliktů," dodal Rafaj.

Zdroj: ČTK

Štítky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Břeclav, Petr Rafaj, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ÚOHS potvrdil pokutu jeden milion pro Břeclav  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.