Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tuning Show 2015 poprvé s večerním programem

Sezona Masarykova okruhu startuje už v sobotu 11. dubna. Poté co po závodní dráze proběhne už podruhé běžecký závod Masaryk RUN, bude dráha patřit milovníkům aut. A to hned od sobotního odpoledne, přestože hlavní program je tradičně naplánovaný na neděli.

Tradiční Tuning Show se totiž poprvé rozrůstá do dvoudenní akce. Tedy přesněji do „čtyřiadvacetihodinové“. „Byla velká poptávka po tom, aby účastníci akce mohli na okruhu zůstat i přes noc. Party a večerní program k tuningu patří, proto jsme se po dohodě se spolupořadatelem rozhodli, že akci rozšíříme,“ vysvětluje manažerka akce Jana Božková.

Už v sobotu večer tak čekají účastníky Tuning Show první jízdy po dráze. Ty zakončí o půl deváté neonová show, kdy po okruhu projede kolona nasvícených upravených vozů. „Kolona pojede pomalu, jde především o podívanou pro diváky. Nehrozí tedy nehoda a rozhodně nebudeme obtěžovat nadměrným hlukem,“ zdůraznila Božková. Večerní program pokračuje party, která skončí nejpozději ve dvě hodiny ráno.

V neděli čeká účastníky tradiční program okořeněný několika novinkami. Přehlídka klasických závodních vozů Classic Car Meeting se v letošním roce změnila v PENRITE Cup, závod v jízdě pravidelnosti. Fanoušci historických vozů tak budou moci na dráze i v paddocku obdivovat celou plejádu klasických sportovních vozů v čele s Fordem Capri RS2600 LW, které v Brně zvítězilo už v roce 1972.

Kterýkoliv z řidičů pak může sám otestovat svoje dovednosti přímo na závodní dráze. „Nachystány jsou tři typy jízd – volné jízdy bez časomíry, sprinty na čtvrt míle na cílové rovince a měřený závod do vrchu, který se jede proti směru trati z nejnižšího bodu na horizont pod tribunou A,“ upřesnila Božková.

Pro „neřidiče“ je nachystán bohatý doprovodný program – bezplatně si lze vyzkoušet simulátor jízdy po Masarykově okruhu, v paddocku bude vystavena hasičská a policejní technika včetně vrtulníku, který přistane přímo v záboxovém prostoru kolem 14.30. V provozu bude motokárová dráha, pro děti je nachystán nafukovací skákací hrad a další atrakce.

Dvoudenní vstupné na závod stojí 250 korun včetně možnosti nocovat ve vlastním stanu přímo v paddocku, pouze na neděli vyjde na 200 korun.

Tisková zpráva

Štítky Masarykův okruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tuning Show 2015 poprvé s večerním programem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.