Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Student Agency chce letos přijmout téměř 300 zaměstnanců

Skupina Student Agency podnikatele Radima Jančury se chystá během letošního roku přijmout téměř 300 nových zaměstnanců, což je více než deset procent současného stavu. Zhruba 70 jich bude na Slovensku, zbytek v ČR. Snaha souvisí s další expanzí společnosti, která se chystá dále rozvíjet ve všech oblastech dosavadní činnosti, nejvíce však v dopravě. Zájem má o absolventy i o zaměstnance s praxí, řekl ředitel společnosti Jaroslav Řehůřek.

"Hledáme zkušené programátory a pracovníky IT, lidi do marketingu i manažery," vyjmenoval Řehůřek pozice, do nichž je předpokladem praxe i kvalifikace. Stejně tak chce zkušené řidiče autobusů, společnost rozjela kampaň lákající slovenské řidiče do Česka. Absolventy či studenty se snaží získat převážně na místa palubního personálu v autobusech a ve vlacích. "Zájem máme i o prodejce zájezdů. Většina míst je na hlavní pracovní poměr, hledáme však i brigádníky a nabízíme také zkrácené pracovní úvazky," poznamenala personální ředitelka Renata Sklenářová.

Zhruba 100 lidí by mělo najít uplatnění v Brně, 70 na Slovensku a další lidé v Praze a dalších českých a moravských regionech. Na Slovensku půjde především o rozšiřování vlakového personálu včetně tradičních železničářských a provozních profesí. "Máme zažádáno o kapacitu na příští rok, chceme místo tří párů vlaků mezi Bratislavou a Košicemi jezdit dvakrát častěji," řekl Řehůřek.

Společnost podle něj vedle platu, který by měl být konkurenceschopný na trhu v daném odvětví, láká především na značku firmy. "Ve všem, co děláme, chceme být na trhu nejlepší a chceme udávat trend a nastavovat standardy. Navíc si myslíme, že u nás má zaměstnanec na rozdíl od velkých koncernových zaměstnavatelů mnohem blíž k zákazníkovi a má od něj rychlou zpětnou vazbu," řekl Řehůřek.

V současnosti skupina Student Agency zaměstnává 2300 lidí a zabývá se železniční a autobusovou dopravou, prodejem letenek a zájezdů, také prodejem jazykových a pracovních stáží v zahraničí, v Praze provozuje taxislužbu.

Zdroj: ČTK

Štítky Slovensko, Student Agency, Česko, Radim Jančura, Praha, Brno, Bratislava, Košice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Student Agency chce letos přijmout téměř 300 zaměstnanců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.